Novice

18. april, 2016
Mestna občina Kranj gostila mlade iz Zemuna

Kranj, 18. april 2016 - V okviru programskega obdobja mednarodnega sodelovanja 2016-2021 je Mestna občina Kranj minuli konec tedna gostila dijake, študente, direktorje javnih izobraževalnih zavodov in člane Kabineta župana pobratenega mesta Zemun.

Mladi iz Beograda so se srečali s svojimi vrstniki iz Kranja ter krepili prijateljstvo med srednjimi šolami ter gimnazijami. Poleg tega so si ogledali Mestno knjižnico Kranj, staro mestno jedro, kanjon Kokre, park Brdo ter druge turistične in kulturne znamenitosti. Goste iz pobratenega mesta je v petek, 15. aprila 2016, sprejel tudi župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar. Skupaj z ravnatelji in dijaki kranjskih šol so si ogledali predstavitev pobratenega mesta ter tamkajšnjega izobraževalnega sistema.  Obenem so direktorji beograjskih javnih zavodov skupaj s kranjskimi kolegi začeli pogovore o nadaljnjem sodelovanju ter o možnostih skupne prijave na razpise Evropske unije.

V letošnjem letu bodo mladi iz Kranja v okviru istih ukrepov iz programskega obdobja obiskali pobrateno mesto Herceg Novi. Z ukrepi Mestna občina Kranj skupaj s svojimi pobratenimi mesti med mladimi krepi medkulturni in mednacionalni dialog ter širi prijateljstva izven nacionalnih meja ne glede na spol, versko ali nacionalno pripadnost.