Novice

14. julij, 2015
Gasilsko praznovanje v Predosljah

Prireditev ob 110-letnici Prostovoljnega gasilskega društva Predoslje in gasilska parada ob mednarodnem dnevu gasilcev

 

Predoslje, 12. julij 2015 – Podžupan Mestne občine Kranj Boris Vehovec se je udeležil praznične svečanosti ob 110-letnici Prostovoljnega gasilskega društva Predoslje ter gasilske parade ob mednarodnem dnevu gasilcev, ki ga praznujejo 8. julija. V nagovoru je podžupan čestital gasilcem za obletnico in poudaril, da je pomoč ljudem v stiski plemenito dejanje, ki ostane v srcu tistega, ki jo prejme, pa tudi tistega, ki jo na pravi in lep način ponudi.


»Teh 110 let gasilstva pomeni za vas in za vaš okoliš nešteto ur dela, odrekanj, druženj, pa tudi stresnih situacij,« je dejal podžupan in nadaljeval, da to tudi pomeni ravno toliko let zavesti njihovih sovaščanov, da so nekje ljudje, ki so se pripravljeni žrtvovati zanje in jim omogočiti varnost in pomoč ob različnih preizkušnjah. Podžupan je izpostavil, da gasilci PGD Predoslje uveljavljajo vrednote tovarištva, prijateljstva, humanosti in solidarnosti. V lokalnem okolju pa so prepoznavni tudi kot dobri organizatorji raznovrstnih dogodkov.


Podžupan je zaključil z besedami, da gasilci svoje delo opravljajo prostovoljno in brez pričakovanja plačila. To moramo prepoznati in ceniti. In da bi se njihove sirene in odzivniki oglašali le ob klicu na vaje, usposabljanja ali kot vabilo na družabne dogodke.


Program obletnice je dopolnila gasilska parada s 350 do 400 udeleženci. V ta namen je Gasilska zveza Gorenjske, ki združuje 10 gasilskih zvez, od Kranjske Gore do Škofje Loke, Žirov, Bohinja, Bleda do Preddvora in Cerkelj, obeležila mednarodni dan gasilcev, ki je bil 8. julija. Sledila je zaključna slovesnost, kjer so podelili priznanja in odlikovanja najbolj zaslužnim gasilcem.


Srečanje se je nadaljevalo z družabnim programom z ansamblom Saša Avsenika ter bogatim srečelovom do poznih nočnih ur.