Novice

7. september, 2015
Predsednik republike Borut Pahor na prireditvi »Struževo jutri«

Kranj, sobota, 5. september 2015 – Predsednik RS Borut Pahor se je pridružil krajanom Struževega na prireditvi »Struževo jutri« in jim tudi čestital za njihove dosežke. »Vem, da so vaši dosežki v marsičem plod vaših odločitev in ravnanj,« je dejal ob zaključku nagovora.


Župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar se je najprej krajankam in krajanom zahvalil za povabilo in poudaril svoje navdušenje nad sloganom, ki so ga izbrali za prireditev »Struževo jutri«. Izrazil je veliko zadovoljstvo, da so krajani pripravljeni vložiti neverjetno veliko svojega prostega časa in energije, da stvari premaknejo. To se opazi tudi pri sodelovanju med krajevno skupnostjo in Mestno občino Kranj, saj je izredno dobro. »Navdušen sem, ker gledate naprej in imate vizijo razvoja. Med počitnicami sem obiskal večino krajevnih skupnosti Mestne občine Kranj, saj menim, da so krajevne skupnosti izjemno pomembne za lokalno samoupravo. To mi daje tudi dobro priložnost, da lahko krajevne skupnosti spoznavam in primerjam med seboj. Ko sem prišel v vaš konec, sem najprej zaznal, da ste neverjetno enotni. Vedno ste znali stopiti skupaj in stvari razrešiti. Tega se bomo morali naučiti vsi od vas. Kranj, Gorenjska in tudi Slovenija. To se je zelo lepo videlo, ko ste gradili infrastrukturo. Tam, kjer so imeli drugi težave z zemljišči, s služnostmi, dogovori, ste vi izjemno hitro znali skleniti kompromis,» je krajanke in krajane Struževega pohvalil župan Boštjan Trilar.


Krajani Struževega pomembno prispevajo k doseganju vizije Kranja. S svojim prostovoljnim delom prispevajo in pripomorejo za dobrobit krajevne skupnosti in so vzor številnim. Športno igrišče je bilo denimo zgrajeno s samoprispevki krajanov pred natanko tridesetimi leti.
Znani pa so tudi po uglednih in pomembnih ljudeh. Anton Sajovic in Anton Vencelj, bivša predsednika KS, sta v času svojega delovanja uredila celotno infrastrukturo Struževega. Jože Mrgole ima velike zasluge za delovanje na kulturnem, športnem in družabnem življenju. Pavle Rakovec, akademski igralec, je nosilec velike Prešernove plakete MO Kranj za življenjsko delo. Berta Golob je znana slovenska pisateljica.


Igor Slavec, ki se je prejšnji teden žal poslovil od nas, pa je bil velik in značajen človek, ki je svoje spomine strnil v dve knjigi, posvečeni svoji vasi. Na prireditvi mu je bil posthumno podeljen naziv častni krajan Struževega. Iz rok predsednika Krajevne skupnosti Tomaža Sajovica je listino prevzela soproga Ančka Slavec. Spoštovanje sta izkazala tudi župan Boštjan Trilar in predsednik Borut Pahor.