Novice in predstavitev šolstva v Kranju

18. april, 2016
Državno tekmovanje iz matematike na osnovni šoli Orehek Kranj

V 23 regijah po Sloveniji  je v soboto, 16. 4. 2016, je potekalo 52. državno tekmovanje iz znanja matematike za Vegova priznanja. Po vsej državi je sodelovalo 2800 tekmovalcev od 5. – 9. razreda. Za Gorenjsko regijo 3 je tekmovanje potekalo na OŠ Orehek Kranj.


Gostili so 109 tekmovalcev iz 12 gorenjskih osnovnih šol: OŠ Stražišče Kranj, OŠ Matije Čopa Kranj, OŠ Jakoba Aljaža Kranj, OŠ Staneta Žagarja Kranj, OŠ Cvetka Golarja Škofja Loka, OŠ Škofa Loka – Mesto, OŠ Ivana Groharja Škofja Loka, OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas, OŠ Poljane, OŠ Žiri, OŠ Železniki in OŠ Orehek Kranj.


Za odprtje tekmovanja so učenci OŠ Orehek Kranj z učiteljico matematike Simono Ostović pripravili kratko dramsko igro z matematično vsebino, program pa je popestril Mladinski pevski zbor OŠ Orehek Kranj pod vodstvom učiteljice glasbe Janje Jošt. Udeležence sta pozdravila podžupan Mestne občine Kranj Boris Vehovec in pomočnica ravnateljice OŠ Orehek Kranj Darja Hudobivnik, ki sta otroke pohvalila za njihov talent in izrekla vzpodbudo za nadaljnje delo. Učenci OŠ Orehek Kranj so skupaj z učiteljicami matematike in likovne umetnosti za vse tekmovalce in mentorje pripravili darilo - iz gline izdelano igro 3 v vrsto, ki jo za obisk in nagovor ter za spomin na dogodek prejel tudi podžupan Boris Vehovec.


Foto so iz uvodnega dela prireditve s kulturnim programom.