Novice in predstavitev šolstva v Kranju

11. junij, 2015
Župan Boštjan Trilar sprejel mlade prebojnike

Kranj, 11. junij 2015 - Gimnazija Franceta Prešerna je gostila prvi tovrstni sprejem, s katerim želi Mestna občina Kranj spodbujati inovativnost, kreativnost, navdušenje za tehniko in tudi podjetništvo med mladimi. Na sprejem so bili vabljeni dijaki in učenci, ki so na tekmovanjih iz znanja dosegli prva tri mesta oziroma zlata priznanja, ter mladi, ki so jih zaradi posebnih dosežkov predlagali ravnatelji.


Sprejema se je udeležilo več kot 80 učencev in dijakov, njihovih ravnateljev in mentorjev. Dogodek je bil sproščene narave, za program in glasbene točke so poskrbeli dijaki Gimnazije Franceta Prešerna Kranj. Kot mladi prebojnik pa se je predstavil odlični telemark smučar Rok Šmejic, ki je bil tudi vsa štiri leta odličnjak.


Župan Boštjan Trilar je v nagovoru predstavil dejavnosti, ki jih bo Mestna občina Kranj izvajala v prihodnjem letu in bodo namenjene izobraževanju mladih ter vzpostavljanju pogojev za prve podjetniške ideje. V pripravi je izvedba posebnih izobraževanj za učitelje tehničnega pouka, vzpostavitev prostora Kovačnice idej (t. i. prostor za coworking) ter uvedba podjetniških krožkov v osnovne šole. Vabljeni na sprejem so prejeli knjigo Prebojniki avtorja Malcoma Gladwella, ki je med drugim zapisal: »Pri uspehu ne gre za materialno bogastvo, gre za to, da delamo nekaj, kar ima višji pomen.« Delo z višjim namenom je intelektualno zahtevno, samostojno in takšno, kjer je trud ustrezno nagrajen. Če torej trdo delamo, dobimo za svoje delo ustrezno nagrado. Vsi, ki se ukvarjajo s takšnim delom, so lahko uspešni. Župan je mladim na koncu še dejal, naj bodo drzni in vztrajni v svojih ciljih, in jim zaželel veliko uspeha na nadaljnjih poteh. Uradnem delu je sledilo sproščeno druženje župana z mladimi.


Oglejte si foto galerijo dogodka.