Novice in predstavitev šolstva v Kranju

31. avgust, 2015
Odprtju Učnega studia Helen Doron Kranj se je pridružil tudi župan Boštjan Trilar

Kranj, sobota, 29. avgust 2015 – »Navdušen sem, ker se v Kranju odpira šola Helen Doron Kranj, kar samo dokazuje, da bo Kranj zopet postal izobraževalno in kulturno središče Slovenije«, je v uvodnih besedah poudaril župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar.


Helen Doron Slovenija je del širše mreže Helen Doron Educational Group, ki že od leta 1985 stoji na čelu inovativnih izobraževalnih rešitev. Obsega 800 učnih centrov v več kot 30 državah v Evropi, Aziji in Južni Ameriki. Helen Doron Slovenija deluje od leta 2011, v soboto, 29. avgusta 2015, pa se je mreži pridružil še studio Helen Doron Kranj na Savski cesti 32, kjer vabijo k vpisu v tečaje angleščine otroke stare od 3 mesecev do 19 let.


»Navdušen sem nad metodologijo učenja Helen Doron, ker je inovativna. Otrok se tujega jezika uči na prirojen, naraven način preko vseh čutil, motorike. Čestitke vodji franšize Nataši Krkoč Šimenko in računam, da čez dve leti to ne bo več le Helen Doron Kranj temveč Helen Doron Gorenjska«, je malce v šali in nekoliko zares odprtje studia s svojimi besedami pospremil župan Boštjan Trilar.

Posebna metoda učenja Helen Doron temelji na sistematičnem naravnem učenju jezika, kjer so otroci v stimulativnem okolju že zelo zgodaj izpostavljeni posebni zvočni kopeli. S pomočjo ponavljajočih zvočnih zapisov osvajajo intonacijo angleškega jezika in spoznavajo tuje besede ter besedne zveze. Učenje poteka v sklopu inovativnih učnih uric, ki temeljijo na gibanju, mimiki, petju, plesu, igri in lahkotni zabavi, ob tem pa sledi naravnemu razvoju otroka. Raziskave priznanih univerz po svetu, kot tudi izobraževalne skupine Helen Doron so pokazale, da so otroci iz dvojezičnih družin, ki se tujega jezika pričnejo učiti že v zgodnjem otroštvu mentalno bolj razviti, saj učenje drugega jezika povzroča nastanek sinaps ali povezav v možganih, ki trajno vplivajo na inteligenco otroka. Te možganske povezave se lahko tvorijo le do šestega leta starosti, kasneje pa ta sposobnost zamre.


»Ravno zato je zgodnje obdobje učenja tujega jezika ključnega pomena«, je dejala vodja franšize Nataša Krkoč Šimenko in dodala, da je strah pred tem, da bi bil otrok prehitro izpostavljen tujemu jeziku povsem odveč.
Podpornica projekta je tudi slovenska biatlonka in danes mamica dveh nadobudnih malčkov Tadeja Brankovič Likozar.