Novice in predstavitev šolstva v Kranju

31. avgust, 2015
Dobrodošlica župana Boštjana Trilarja kranjskim prvošolcem

Kranj, sobota, 29. avgust 2015 – župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar je za letošnje prvošolce kranjskih osnovnih šol pripravil posebno dobrodošlico – zabavo na kranjskem bazenu. »Dragi otroci, pridno se učite, ob tem se tudi zabavajte, veliko se smejte in pazite na cesti na poti v šolo,« je dejal župan prvošolkam in prvošolcem, ko se je pridružil čarovniku Gregu na tamkajšnji zabavi namenjeno kranjskim prvošolcem.


Prvošolke in prvošolci so se na bazenu lahko zabavali s številnimi animacijskimi in športnimi igrami tako v vodi kot na travnati površini, ki jih je z animatorji pripravil Zavod za šport Kranj. Hoja v žogi po vodi, tek po vodni preprogi, vodna košarka, nogomet, balinčkanje, igranje z milnimi mehurčki so bile igre, ki so se jih otroci lahko naužili v družbi novih in starih prijateljev ter svoje družine. Za vroč poletni dan, ki je pospremil dogodek, je bila voda prava osvežitev, številne igre pa za otroke zares dobra popestritev pred začetkom šole.


V Mestni občini Kranj bo letos skoraj 700 otrok prvič prestopilo prag šole in se tako podalo novim znanjem naproti. Vsem šolarjem župan Boštjan Trilar želi prijeten začetek šolskega leta in previdno na poti v šolo!


Kako zabavno in živahno je bilo, si lahko pogledate v galeriji fotografij (kmalu).