Novice in predstavitev kulture MO Kranj

4. oktober, 2012
Mednarodni otroški folklorni festival v Kranju

Velika vsakoletna odzivnost in že prepoznavnost tradicionalnega dogodka – mednarodna udeležba – dvodnevni različni plesni, glasbeni, gledališki in literarni dogodki, to je le del, programa, ki privablja in združuje mlade od vsepovsod.

 

Kraj prireditve osrednje predstave:
• petek, 5. oktobra 2012 ob 16.30 v dvorani Kulturnega doma Predoslje
• v soboto, 6. oktobra 2012, ob 11.00 na Glavnem trgu v Kranju


Spremljevalni del programa:
V petek, 5. oktobra na OŠ Predoslje, z delavnicami, v soboto, 6. oktobra ob 17.00 v dvorani Kulturnega doma Predoslje z igrico za najmlajše ČOMBO, SONČNI KRALJ, v izvedbi KUD Predoslje-otroška skupina.

V letu 2000 smo pripravili temelje za Mednarodni otroški festival »FOS PREDOSLJE«, grafično podobo in osnovo za dolgoročni projekt, ki se sedaj odvija že deveto leto. Najprej smo festival pripravljali periodično vsako drugo leto, od leta 2008, pa je festival postal vsakoletni tradicionalen. Tema festivala je bila že na začetku zasnovana tako, da se vsako leto nadgrajuje, zato bomo v letu 2012 skupaj z vsemi sodelujočimi predstavljali pisani »šopek« kulturne dediščine. V šopek lahko povezujemo plese, glasbo, pesmi, dogodke, države.

 

Projekt predstavlja drugačnost na tem področju, nov pristop. S takšno zasnovo vključujemo nove ciljne skupine na drugačen način. Zasnova festivala je inovativna in predstavlja koncept več različnih dogodkov. S festivalom hočemo javnosti predstaviti nepoznane plese in običaje, tako slovenske, kot tuje in s tem ljudem razširili spekter poznavanja kultur. Naš drugi cilj je, da vsem generacijam, predvsem pa mlajšim s pomočjo festivala dokažemo edinstvenost posamezne kulture in posledično s tem dosežemo spoštovanje vsake kulture posebej. Na ta način želimo spodbuditi njihovo lastno ustvarjalnost in s tem bogatenje kulturnega življenja v širšem slovenskem okolju in izven slovenskih meja. Za zaključek festivala pripravimo druženje vseh sodelujočih!

 

IX. MEDNARODNI OTROŠKI FOLKLORNI FESTIVAL / International Children Folklore Festival SLOVENIA »FOS Predoslje 2012« Kranj 5. in 6. oktobra 2012, kjer pripravljamo bogat folklorni in spremljevalni program. več na: www.folklora.si

 

Organizacijski odbor IX. Mednarodnega otroškega Folklornega festivala »FOS PREDOSLJE 2012«