Novice in predstavitev kulture MO Kranj

18. maj, 2018
17. Frankofonski festival

Kranj, 17. maj 2018 – V Letnem gledališču Kranj se je odvijal 17. Frankofonski festival, ki ga je s slavnostnim nagovorom pospremil tudi predsednik RS Borut Pahor z veleposlanico Francije v Sloveniji Marion Paradas. Na festivalu se je zbralo več kot 500 osnovnošolcev iz Slovenije ter 50 njihovih mentorjev.


Slovenski osnovnošolci, ki jih povezuje ljubezen do francoščine so se tudi letos zbrali v Letnem gledališču Kranj na Frankofonskem festivalu. Festival je že sedemnajsti po vrsti in teče pod okriljem Osnovne šole Orehek. Tudi na letošnjem festivalu so učenci na odru navduševali z glasbenimi, plesnimi in gledališkimi točkami in tako predstavili svoje znanje ter poznavanje francoskega jezika. Festival je bil obogaten z vodenim ogledom mesta Kranja in pokušino francoskih jedi, na osrednjem dogodku pa je sodelovalo kar 35 slovenskih šol. Festivala se je udeležil tudi podžupan Mestne občine Kranj Boris Vehovec, v spremnem nagovoru pa je učence pozdravila v. d. ravnateljice OŠ Orehek Katja Kržan.
Festival je potekal v organizaciji OŠ Orehek z Mestno občino Kranj in Zavodom za turizem in kulturo Kranj ter v sodelovanju s Slovenskim društvom učiteljev francoščine, Francoskim inštitutom v Sloveniji, Zavodom za šolstvo in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport.

Besedilo: Ines Zabret
Foto: Gregor Eržen