Novice in predstavitev kulture MO Kranj

18. december, 2018
Novo društvo likovnih ustvarjalcev

Kranj, 18. decembra 2018 - Sredi septembra 2018 je začelo delovati Kulturno društvo likovnikov Kranj, ki združuje ljubitelje vizualne umetnosti, s poudarkom na likovnem in fotografskem ustvarjanju. Predsednik društva Rajko Bogataj vabi, da se pridružijo tudi video ustvarjalci, keramičarji in pisci. Z ustanovitvijo društva, odprtega vsem vizualnim ustvarjalcem, ne glede na formalno likovno izobrazbo, skušajo v Kranju zapolniti vrzel v ponudbi organiziranega ljubiteljskega likovnega udejstvovanja posameznikov.

 
Društvo ima sedež na Savski cesti 8 v Kranju (tel. 031 678 791), v ateljeju Rajka Bogataja. Namen ustanoviteljev je, da s povezavo samostojnih likovnih ustvarjalcev na širšem območju mestne občine Kranj in vključitvijo v Zvezo kulturnih društev Kranj približajo ljudem ljudsko ustvarjalnost na likovnem, fotografskem in literarnem področju, kakor tudi nekoliko zapostavljeno keramično oblikovanje in umetniško video produkcijo. Zato vabijo vse ustvarjalce na omenjenih področjih, da se jim pridružijo.
 
Prva predstavitev društva in članov z razstavo njihovih del, trenutno jih je 14, je napovedana v petek, 21. decembra 2018, ob 18. uri v ateljeju na Savski cesti 8 v Kranju.