Novice s področja prometa

26. oktober, 2016
Objavljamo seznam lokacij meritev hitrosti z radarjem

Če si divjak, nisi junak! je suvereno sporočilo akcije Agencije za varnost v prometu, ki mlade nagovarja k odgovorni vožnji in s tem k varovanju življenj na cesti.

Tudi na Mestni občini Kranj delujemo preventivno, zato objavljamo seznam lokacij, kjer se izvajajo meritve hitrosti z radarjem. Pri tem bi radi poudarili, da se meritve hitrosti izvajajo enako in v dosedanjem  obsegu, le da smo se odločili za obveščanje o lokacijah. Varnost prebivalcev je bila  in je še vedno pred kaznovanjem, zato smo prepričani, da se bo na kritičnih odsekih zmanjšala hitrost in bomo s tem pomembno prispevali k višji kulturi voznikov ter dvignili kakovost življenja v mestu.

Na Mestni občini Kranj  se  zavedamo pomena  umirjanja  hitrosti.  To  področje  predstavlja  tisti  segment  prometne varnosti, kjer lahko s pravim proaktivnim pristopom in hkratnim izvajanjem meritev hitrosti na pravilno izbranih mestih bistveno izboljšamo prometno varnost. 
 
Oglejte si seznam, ki ga sprotno posodabljamo na tej povezavi.

Poglejte tudi podatke statističnih meritev hitrosti na Cesti Staneta Žagarja, kjer je omejitev 40 kilometrov na uro:
-        Žal ugotavljamo, da povprečno še vedno 27 % voznikov dnevno prekorači dovoljeno hitrost (računano na vse dni v tednu). Od ponedeljka do petka hitrost v povprečju vsak dan prekorači 21 % voznikov, v soboto in nedeljo pa celo 36 %.
-        Največja izmerjena hitrost je bila kar 100 km/h.
-        Najbolj zaskrbljujoč podatek je, da se je trend upadanja prekoračitev hitrosti ustavil. Ugotavljamo namreč, da hitrost dnevno prekorači skoraj identičen odstotek voznikov.


Vse voznike pozivamo, da spoštujejo omejitev hitrosti, saj je prav neprilagojena hitrost najpogostejši vzrok prometnih nesreč.