Novice s področja prometa

1. junij, 2015
Preventivna prireditev: Vaša izkušnja – Vaš nasvet – Varno v življenje 2015

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Kranj in Policijska uprava Kranj bosta v torek, 2. junija 2015, med 9. in 14. uro izvedla večjo preventivno prireditev, ki se bo odvijala na parkirnih površinah TC Mercator Kranj na Primskovem.

 

Tema prireditve so kolesarji in varnost v prometu na splošno. Aktivnosti, ki se bodo izvajale, so namenjene najširšemu krogu občanov, od najmlajših do že bolj izkušenih. Predstavljene bodo vse interventne službe, ki skrbijo za varnost v prometu. Poleg navedenega bo potekal še niz aktivnosti, ki bodo izobraževale in opozarjale na varno udeležbo v cestnem prometu.

 

Prireditev bo osredotočena na tri ključne skupine. Prvi so udeleženci aktivnosti Varno v življenje, ki so potekale v jesenskem in spomladanskem delu šolskega leta in se jih je udeležilo več kot 800 otrok. Druga skupina so otroci, ki so sodelovali v projektu, ki spodbuja uporabo varnostnih pasov – Pasovček. Tretjo skupino pa predstavljajo otroci, ki obiskujejo pete razrede osnovnih šol in so v obdobju, ko se po pridobitvi kolesarskega izpita aktivneje pričenjajo vključevati v promet. Vrhunec prireditve bo predstavitev reševanja ponesrečenca v hujši prometni nesreči.

 

Župan Boštjan Trilar bo udeležence prireditve pozdravil okoli 11. ure.