Novice s področja prometa

7. september, 2018
V Kranju na Hujah dodatnih 53 parkirišč in še bolj urejen vstop v mestno jedro »pri Čebelici«

Kranj, 7. september – Po slabem vremenu izvajalec že lahko nadaljuje z gradbenimi deli na parkirišču Huje, kjer bo po zaključku del, tj. od konca oktobra 2018, prebivalcem in obiskovalcem na voljo 53 novih parkirišč ob vstopu v mestno jedro Kranja. Te dni pa se bodo v neposredni bližini parkirišča Huje pričela tudi dela ob vstopu v mestno jedro, poznano kot »pri Čebelici«.

 

53 novih parkirišč na Hujah

Inka ing d.o.o. iz Ljubljane nadaljuje gradbena dela za ureditev 53 novih parkirišč, ki bodo v sklopu parkirišča Huje na voljo uporabnikom predvidoma že od letošnjega novembra naprej. Zaključek oktobra 2018 je namreč skrajni rok, ko naj bi bila izvedena dela v skupni vrednosti 350 tisoč evrov. Poleg novih parkirnih mest bosta na voljo tudi dve parkirni postaji za električne avtomobile.

 

Ureditev vstopa v mestno jedro Kranja »pri Čebelici«

Vrednost del, s katerimi se bo uredil vstop v mestno jedro z vzhodne strani, z namestitvijo urbane opreme in ureditvijo javne razsvetljave, je ocenjena na dobrih 160 tisoč evrov, izvajalec del, ki bodo predvidoma zaključena v oktobru 2018, je Gradbeništvo Prestor d.o.o. Ureditev zajema zamenjavo asfalta na celotnem križišču, ureditev pasu med Cesto 1. maja in parkiriščem pri »Čebelici« s postavitvijo stebričkov in zasaditvijo dreves in postavitev klopi ter ograj ob kanjonu Kokre. Posebnost ureditve je zagotovo upodobitev Čebelice, ureditev platoja na desni strani vhoda namreč predvideva izdelavo silhuete čebele v tlaku iz granitnih kock. Tako bo čebela ob vstopu v mestno jedro »Pri Čebelici« kot ga poimenujejo domačini po nekdanji slaščičarni Čebelica tudi dejansko dobila odtis v delu pohodnih površin.