Novice s področja prometa

3. julij, 2017
Za stari Kranj že lahko dobite novo dovolilnico

Mestna uprava Kranj bo s 3. julijem 2017 pričela z vsemi aktivnostmi, ki jih predvideva nov odlok, ki ureja promet v Kranju in okolici. Tako bo tega dne pričela delovati začasna pisarna, v kateri bodo lahko meščani in meščanke vsak delavnik med 10. in 17. uro oddali vlogo za pridobitev novih dovolilnic, s katerimi bodo še naprej lahko dostopali do svojih objektov v mestnem jedru.

Trenutno je v obtoku več kot 1200 dovolilnic, v kranjski mestni upravi pa ocenjujejo, da je dejanskih upravičencev okoli 900. Vsem tistim, ki želijo novo vlogo oddati brez obiska mestne uprave na Slovenskem trgu, je dostopno spletno mesto www.dovolilnice.kranj.si, kjer lahko v nekaj preprostih korakih oddajo vlogo in pripnejo vse zahtevane dokumente.Uporaba vmesnika je preprosta. Obstoječi imetniki dovolilnic se v sistem prijavijo s svojo enotno matično številko občana (EMŠO), za geslo pa uporabijo številko obstoječe dovolilnice.

Mestna občina Kranj bo vse dosedanje imetnike dovolilnic tudi pisno obvestila o možnostih in načinu oddaje vloge. Obstoječe dovolilnice bodo prenehale delovati 15. septembra 2017, zato v mestni upravi pozivajo, da si imetniki pravočasno uredijo zamenjavo. Meščanke in meščani z zamenjavo dovolilnic ne bodo imeli stroškov.

Istega datuma bodo dovolilnice prenehale delovati tudi dostavljavcem in pravnim osebam, ki delujejo na območju mestnega jedra. Tudi slednji lahko do dodatnih informacij pridejo preko začasne pisarne, ki bo delovala vse do konca julija 2017.