Novice s področja prometa

1. avgust, 2016
Obvoznica mimo Savskega otoka v Kranju nujno potrebna sanacije

Kranj, 1. avgust 2016 - Na obvoznici mimo trgovskega centra Supernova na Savskem otoku je prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili in tovorno vozilo. Tovornjak, ki je vozil v smeri Labor,  je zapeljal čez pločnik in prebil ograjo nadvoza ter zgrmel na parkirišče  trgovskega centra. Po trenutnih informacijah udeleženci prometne nesreče hujših poškodb k sreči niso utrpeli.

Prometna nesreča je resno opozorilo, da je potrebno obvoznico čim prej obnoviti (še zlasti odvodnjavanje), saj je cesta vsako leto bolj dotrajana in predstavlja tveganje za varnost  v prometu. Gre za državno cesto in Mestna občina Kranj je Ministrstvo za infrastrukturo v zadnjih letih opozarja na nujno obnovo prav cestišča in mostu na delu obvoznice mimo Savskega otoka, kjer je danes v globino padel tovornjak.

Da bi vendarle ublažili zastoje na tej obvoznici ob prometnih konicah in pripomogli k prometni varnosti,  je kranjska občina v juliju 2016 začela zgraditi krožišče na dosedanjem križišču, kjer se v promet na obvoznico vključujejo vozila iz smeri Besnice. Dela na krožišču so v polnem teku  in bodo predvidoma zaključena do konca avgusta 2016. Vrednost investicije, ki bo plačana iz občinskega proračuna je 44.600 evrov.