Novice s področja prometa

8. avgust, 2018
Lažje vključevanje na državno cesto za prebivalce soseske Struževo

Prebivalci stanovanjske soseske Struževo v Kranju se bodo od danes zagotovo lažje vključevali na državno cesto. Mestna uprava Kranj je namreč uredila začasno rešitev za tamkajšnje prebivalce, ki se predvsem v prometnih konicah težko vključujejo na državno cesto Polica-Kranj. Z novo dopolnilno tablo razen za osebna vozila med 6 in 8. uro je promet odslej omogočen tudi na povezovalni javni poti med stanovanjskima soseskama Zlato polje in Struževo.

 
V Mestni upravi Kranj se zavedamo, da je rešitev le začasna, vendar bo kljub temu bistveno pripomogla k vključevanju vozil na eno izmed najbolj prometnih cest v Kranju. Ob tem bomo storili vse, da bomo z državo čim prej dosegli trajnejšo rešitev. Prebivalci soseske Struževo v Kranju bodo tako lahko ob največji jutranji konici za vključitev na državno cesto uporabili izvoz na Zlatem polju, ki bo nekaterim omogočil lažje vključevanje na regionalno cesto kot do sedanji.
 
Gre sicer že za drugi ukrep Mestne uprave Kranj na tem območju; lani je pred priključkom v Struževo mestna uprava namestila merilnik hitrosti, je imel namen zmanjšati hitrost na regionalni cesti in s tem omogočiti čim lažje v prometnih konicah.