Novice s področja prometa

19. maj, 2017
Namesto globe opozorilo

Kolesarji sodijo med najbolj  ogrožene  udeležence  cestnega prometa. V nesrečah so zelo pogosto poškodovani,  mnogo pa je bilo letos tudi že (nevarnih) situacij, ki so te  udeležence doletele  med  vožnjo kolesa. V nekaterih primerih po lastni, v drugih pa po krivdi ostalih udeležencev.

Mestna občina Kranj je v zadnjem letu veliko pristopila k širitvi varne kolesarske mreže na območju Kranja. Poleg tega pa izvaja številne ukrepe za večjo varnost kolesarjev. Eden izmed ukrepov bo tudi preventivna varnostna akcija Mestne občine Kranj, tukajšnje Komisije varno kolesarim, Policijske uprave Kranj ter Medobčinskega redarstva in inšpektorata Kranj. Vsi udeleženci v akciji bodo sestavljali mobilne patrulje, ki bodo kolesarje opozarjale na storjen prekršek oziroma pravila v cestnem prometu. Policisti in mestni redarji bodo predvsem opozarjali na prekrške.

Akcija bo prvič izvedena v torek, 23. maja 2017. Patrulje se bodo na teren odpravile ob 11.30 izpred glavnega vhoda stavbe Mestne občine Kranj.