Novice s področja sociale

15. maj, 2017
V Kranju smo danes namenu predali materinski dom

Kranj, 15. maj 2017 - Kranj prvič dobiva materinski dom. Dom, ki je namenjen tistim mamicam, ki si želijo nove poti v svojem življenju. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil našemu donatorju, gospodu Vincencu Drakslerju, ki kljub življenju v tujini ni pozabil domačega mesta. Mesta, ki ga ima rad. V samo zadnjih 17 letih je doniral skoraj 2,5 milijona evrov. In aplavz, za katerega vas sedaj prosim, je premalo, da bi mu pokazali svojo hvaležnost, je dejal župan Boštjan Trilar ob odprtju doma. 

Sredstva za nakup objekta je namreč Fundaciji Vincenca Drasklerja in mestu Kranju za reševanje stanovanjskih problemov socialno ogroženih prispeval gospod Vincenc Draksler. Mestna občina Kranj in Fundacija Vincenca Drakslerja sta se v dogovoru z donatorjem odločila, da objekt dobi v upravljanje Društvo za pomoč ženskam in otrokom žrtvam nasilja Varna hiša Gorenjske za potrebe Materinskega doma Gorenjske.

Celotna investicija (nakup hiše in notranja obnova ter nakup pohištva) je vredna 443.000 evrov. Vsi stroški so bili kriti z donacijo gospoda Vincenca Drakslerja.

Materinski dom je namenjen mamicam in nosečnicam, ki so se znašle v trenutni ali dalj časa trajajoči socialni stiski in nimajo drugih možnosti bivanja skupaj z otrokom ter so pripravljene aktivno reševati svojo stisko. 

Dom so namenu predali ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak, častni meščan in donator Vincenc Draksler ter župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar.