Novice s področja sociale

7. oktober, 2013
ŠE NEKAJ DNI ZA PRIJAVO NA LETOŠNJO SIMBIOZO

Brezplačne delavnice računalniškega opismenjevanja starejših se bodo letos odvile med 21. in 25. oktobrom 2013 po celi Sloveniji. Prijave za udeležence in prostovoljce so do 15. oktobra odprte na spletnem mestu www.simbioza.eu, na telefonski številki 040 940 888 in vpisnih točkah po Sloveniji.

 

 

 

Mestna Knjižnica Kranj

Gimnazija Kranj

Dijaški in študentski dom Kranj

Osnovna šola Franceta Prešerna Kranj

Šolski center Kranj

Gimnazija Franceta Prešerna

Srednja ekonomska, storitvena in gradbena šola Kranj

Osnovna šola Orehek Kranj

MIC – medpodjetniški izobraževalni center

 

Delavnice bodo letos še bolj kakovostne, poslanstvo Simbioze pa organizatorji širijo tudi z novimi, trajnostnimi projekti. Še letos bosta namreč zaživela programa Simbioza Mojstri in Simbioza šole, pred dnevi pa je svoja vrata odprl Medgeneracijski center na Dunajski cesti 22 v Ljubljani.

 

Simbioza bo letos že tretje leto zapored povezala Slovenijo v medgeneracijskem sodelovanju. Osnovno poslanstvo projekta Simbioza ostaja sodelovanje in prenos znanja med generacijami ter spodbujanje vseživljenjskega učenja. Cilj projekta je dvig računalniške pismenosti in zanimanje za učenje e-veščin med starejšimi; želi jim pomagati pri (prvem) stiku z računalnikom in internetom. Po drugi strani med mladimi promovira vrednote prostovoljstva, odgovornosti in krepi proaktiven odnos do družbe in lastne prihodnosti.

 

Še več informacij v zvezi s projektom Simbioza najdete na spletni strani www.simbioza.eu.