Novice s področja sociale

16. julij, 2013
Do medgeneracijskega centra z donacijo Vincenca Drakslerja

V ponedeljek, 15. julija 2013, je gospod Vincenc Draksler ob prisotnosti žene Margit skupaj z županom Mestne občine Kranj Mohorjem Bogatajem in predsednico Uprave Fundacije Vincenca Drakslerja Nado Bogataj Kržan podpisal tripartitno pogodbo o sofinanciranju obnove objekta za potrebe medgeneracijskega središča v Kranju in o upravljanju objekta s strani fundacije. V pogodbi se je obvezal za sofinanciranje v višini 396.500 €. Na dan podpisa je že nakazal 270.000 €, preostanek sredstev v višini 126.500 € pa bo nakazal do zaključka obnove objekta.
S tem bo Mestna občina Kranj na podlagi idejnih načrtov in z manjšimi dopolnitvami, ki jih je podal g. Draksler, lahko takoj pristopila k postopku priprave izvedbene dokumentacije in v nadaljevanju k obnovi objekta na Cesti talcev, bivši Blažunovi gostilni.


S svojim dejanjem je g. Draksler kot že večkrat doslej znova potrdil svojo velikodušnost do rodnega mesta in pripravljenost pomagati ljudem, tokrat prav vseh generacij. Za dejanje smo mu v Mestni občini Kranj izredno hvaležni, saj sicer v kriznih časih ne bi mogli sami izpeljati tako potrebnega projekta.
 

Nada Bogataj Kržan, predsednica uprave Fundacije Vincenca Drakslerja, Mohor Bogataj, župan Mestne občine Kranj, gospod Vincenc Draksler s soprogo Margit