Novice iz področja športa in predstavitev športne infrastrukture

24. september, 2012
Kegljači iz društva slepih in slabovidnih na sprejemu pri županu

Župan Mohor Bogataj se je 20 septembra 2012 srečal s kegljači kranjskega medobčinskega društva slepih in slabovidnih, ki so se konec maja udeležili evropskega prvenstva v steznem kegljanju. Tekmovanje je med 30. majem in 3. junijem 2012 potekalo v Celju. Na prvenstvu so med štirimi tekmovalci iz Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Kranj sodelovali tudi trije člani, ki so občani Mestne občine Kranj. Sprejem je bil tokrat v prostorih OŠ Jakoba Aljaža in združen s kasnejšim dogodkom ob predaji velikega šaha na prostem v uporabo.

 

Na prvenstvu so dosegli odlične rezultate. Marjan Žalar je postal evropski prvak v kategoriji B3 v posamični konkurenci, drugo mesto je dosegel v kombinaciji in tretje v mešanih dvojicah. Zdenka Benedik je slavila v ženski ekipi Slovenije, ki je prejela bronasto odličje, medtem ko se je posamično uvrstila na četrto mesto. Jožetu Lampetu pa je pripadlo četrto mesto v kategoriji B2 v posamični konkurenci.
Župan Mohor Bogataj je prizadevnim športnikom izrekel iskrene čestitke za sodelovanje in dosežene rezultate v konkurenci več kot stotih tekmovalcev.


V pogovoru so kegljačice in kegljači potrdili, da so medalje v Celju dosegli v zelo močni konkurenci. Sicer pa so v kegljaškem športu zelo dejavni in se redno udeležujejo tekmovanj doma in v tujini. V začetku septembra so bili na Slovaškem, zadnji teden v septembru pa potujejo v Beograd.

 

Foto: Kegljači iz Medobčinskega društva slepih in slabovidnih v pogovoru z županom Mohorjem Bogatajem