Novice iz področja športa in predstavitev športne infrastrukture

14. februar, 2019
Odlični uspehi za Kranjčane, Kalan nov državni prvak

Kranj, 14. februar 2019 - Minuli vikend je v Kranju prvič v slovenski zgodovini potekalo državno prvenstvo dvigovanja uteži. Na njem je nastopilo 55 tekmovalcev iz celotne Slovenije. Organizator prvenstva je bilo kranjsko društvo X-gym Kranj, ki je na tekmovanju nastopilo s svojimi osmimi predstavniki.

Domači predstavniki so na prvenstvu osvojili odlične rezultate. Tako je v kategoriji do 49 kilogramov Živa Mesec osvojila drugo mesto. V kategoriji do 64 kilogramov je bila Nika Teran tretja. Odlična je bila tudi Nina Poredoš, ki je bila v kategoriji do 76 kilogramov druga.

 


Pri moških domačih predstavnikih je slavil Maks Dežak. V kategoriji do 73 kilogramov je tako Maks osvojil prvo mesto, sledil pa mu je prav tako domači predstavnik Gal Bodiroža, se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Maks je štirinajst letnika osvojil izjemen rezultat, saj je premagal 75 kilogramov v potegu, v sunku pa kar 94 kilogramov.


Kljub novemu osebnemu rekordu je član David Poredoš osvojil tretje mesto, med tem ko je njegov članski kolega Matej Ahačič pristal na sedmem mestu. Janez Kalan pa je nov državni prvak v kategoriji 109 kilogramov.

Dogodek, ki je potekal v dvorani Zlato polje v Kranju je obiskalo več sto obiskovalcev, kar dokazuje vse večje zanimanja za šport, ki je član olimpijske družine že od samega začetka.