Novice iz področja športa in predstavitev športne infrastrukture

22. junij, 2018
Čestitke državnim prvakom v vaterpolu

Kranj, 22. junij 2018 - »Vesel sem, da ste po nekaj letih ponovno prinesli naslov državnega prvaka v Kranj. S tem ste pokazali, da se dobro dela. Nekaj k temu  pripomore tudi občina, ko zagotavlja prostore za treninge. To je zelo zahteven šport, super ste igrali,« je v pozdravu in čestitki zlatim državnim prvakom Akademskega vaterpolskega kluba Triglav dejal podžupan Boris Vehovec.

Dodal je še, da občina posveča veliko pozornosti pogojem za razvoj športa, tako v pogledu objektov kot nekoliko večjemu obsegu sredstev za sofinanciranje športnih programov.Vaterpolisti Akademskega vaterpolskega kluba Triglav so zmagali v četrti tekmi finala, pred domačimi navijači premagali Ljubljano Slovan s 6 : 5 (2 : 2, 0 : 0, 3 : 3, 1 : 0) in v zmagah tako slavili s 3 : 1. Ekipo so sestavljali: Jure Beton, Martin Mrgole, Gregor Kos, Jure Šujica, Benjamin Popovič, Urban Verbič, Andraž Pušavec, Matic Rahne, Luka Sokler, Blaž Briški, Rok Bergant, Jaka Mikoletič, Dejan Gostič, Marko Gostič, Matej Laginja, Andrej Ančimer, Andraž Smolej, Jan Justin, Aljaž Troppan, Rok Resnik, Rok Bečič, Žiga Močnik in Juš Vončina. Trener ekipe je Aleš Komelj ter trener vratarjev Radivoj Čermelj. Večina mladih vaterpolistov je tudi članov mladinske državne reprezentance in bodo zaigrali na evropskem vaterpolskem prvenstvu.

Čestitke je izrekel tudi Tadej Peranović kot predstavnik kluba in funkcionar Športne zveze Kranj: »Veseli smo, da se je pokal vrnil v Kranj, ki ima tradicijo in bogato zgodovino ter vrhunsko infrastrukturo. Trudili se bomo, da bodo pogoji za šport, ki lahko prinese vrhunske rezultate, čim boljši in da boste ostali v Kranju čim dalj.«

 


Trener Aleš Komelj je pohvalil kakovost in vzdrževanje bazenov ter potrdil, da imajo najboljše pogoje za treninge. Njihove ambicije so, da v tekmovalnem smislu gredo naprej, recimo v jadransko ligo in za evropske pokale, kar pa pogojujejo finance. »Veliko starejših vaterpolistov, ki so se kalili v Kranju, si danes služi kruh v tujini in mogoče prihaja čas, da jih povabimo nazaj, da sestavimo močno ekipo, da se sezono ali dve odigra vaterpolo še na višjem nivoju,»  je optimističen pogled Aleša Komelja za naprej.