Novice iz področja športa in predstavitev športne infrastrukture

27. avgust, 2015
ŠTAJERSKE VIJOLICE IN NO LIMITS SO PRVI FINALISTI LETOŠNJIH JADRANSKIH IGER

V sredo, 26. avgusta 2015, je v organizaciji Mestne občine Kranj, Kooperative Alpe Adria in agencije Adria events na letnem kopališču v Kranju potekal prvi slovenski polfinale letošnjih Jadranskih iger v Sloveniji. Šest močnih slovenskih ekip se je borilo za dve vstopnici, ki vodijo na finale v Koper, najboljši sta bili ekipi Štajerske vijolice iz Maribora in No limits iz Ljubljane.

 

Polnih tribun obiskovalcev in navijačev ter odličnega navijaško-tekmovalnega vzdušja v Kranju na Jadranskih igrah se bomo še dolgo spominjali. Polfinalni del slovenskih Jadranskih iger se je pričel spektakularno, zato organizatorji ne skrivajo zadovoljstva nad izvedenimi igrami v Kranju. Prisotne je na začetku iger pozdravil župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar, ki je igre tudi uradno odprl.

 

Ekipe Tutti frutti (Jesenice), VIP Ivančna Gorica (Ivančna Gorica), Otok Športa (Domžale), No limits (Ljubljana), Za Kranj (Kranj) in Štajerske vijolice (Maribor) so pomerile moči v naslednjih igrah: leteči vaterpolo, strelci, mošarka, pršut, tekma sodov in vlečenje vrvi. Tekmovanje je bilo od začetka do konca napeto in nepredvidljivo.

 

Favoriti polfinala Jadranskih iger so bili člani ekipe No limits iz Ljubljane, lanskoletne predstavnice Slovenije na mednarodnem finalu v Biogradu na moru. Tudi v Kranju so pričeli odločno, a se je bitka za prvo mesto bila med njimi in ekipo Štajerskih vijolic iz Maribora. Zadnja igra – vlečenje vrvi tokrat ni vplivala na končni rezultat, saj so bili Mariborčani vendarle nekoliko boljši od lanskoletnih zmagovalcev. Zato so prednost v točkah, ki so jo priigrali v igrah pred vlečenjem vrvi, v zadnji igri še nekoliko povečali in na koncu slavili z osvojenimi 53 točkami. No limtis so osvojili drugo mesto s 46 točkami, tretje mesto pa je osvojila domača ekipa Za Kranj, ki se je odlično odrezala v vlečenju vrvi.

 

Znani so prvi finalisti. Po drugem polfinalu v Velenju, ki bo na sporedu v petek, 28. avgusta 2015, bomo izvedeli še imena preostalih slovenskih ekip, ki se bodo v nedeljo borile za prestižni naslov najboljše ekipe Jadranskih iger v Sloveniji 2015 in tudi za dve mesti, ki vodita na mednarodni polfinale v Reko (Hrvaška). Ekipe, ki so nastopile v Kranju, so pokazale, da je konkurenca v Sloveniji letos zares vrhunska, in tudi nakazale, kaj lahko pričakujemo na finalu iger v nedeljo, 30. avgusta 2015, v Kopru. Če sodimo po Kranju, se nam tam obeta pravi športno-zabavni spektakel poletja, ki si ga je vredno ogledati.

 

Dostop do foto galerije.