Novice iz področja športa in predstavitev športne infrastrukture

1. oktober, 2016
Z dobrodelnega 16. Županovega teka na Brdu pri Kranju: Fundacija prejela okoli 90.000 evrov

Brdo pri Kranju, 1. oktober 2016 – V Kranju je danes potekal že 16. županov tek. Od samega začetka ima ta športno-rekreativna prireditev dobrodelni namen za pomoč ranljivim skupinam ljudi. Zbrana sredstva na šestnajstem Županovem teku so namenjena Fundaciji Vincenca Drakslerja za razvoj socialnega podjetja. Župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar se je v pozdravnem govoru zahvalil vsem tekačem, ki tečejo za dober namen. Sam se je udeležil nordijske hoje na deset kilometrov.

Vseh udeležencev teka je bilo 814. Tekačice in tekači so se pomerili na 1,4 kilometra (tek ali hitra hoja) in na 10 kilometrov (tek ali nordijska hoja). Najstarejši udeleženec teka je bil star 84 let, najmlajši pa dve.

Izjemno visok je letos delež donacij. Dobrotnik Vincenc Draksler je doniral 20.000 evrov, skupaj s startninami in drugimi, manjšimi donacijami je bilo na teku zbrano okoli 30.500. Ob tej priložnosti pa so za program kranjske Fundacije Vincenca Drakslerja iz švicarske fundacije R&V Draksler, ki se povezuje s kranjsko, prispevali kar 55.000 švicarskih frankov. Ček je izročil predsednik uprave švicarske fundacije prof.dr. Ralph Blum. Blum je ob tej priložnosti tudi pohvalil organiziranost in delovanje slovenske fundacije.  Gospod Vincenc Draksler, ki sicer živi v Švici, je o podpori kranjski fundaciji povedal: »Vakič znova, ko pridem v Slovenijo, v Kranj in vidim dobre rezultate, mi je toplo pri srcu. Včeraj smo odprli trgovino Rokodel'c, danes tečemo za dober dan. Naša srca so velika!«

Bogat spremljevalni program

Tudi letos je bilo poskrbljeno za varstvo predšolskih otrok in animacijski program zanje, vključno z otroškim tekom. Glasbeni navdušenci so lahko uživali na koncertu skupine Joške v'n. Na sejmu pa so se predstavila številna kranjska podjetja in javni zavodi. 

Rezultati teka na deset kilometrov:
10 km – ženske:
1.    Laura Đorđevič Beteto                     čas: 44,05 minute
2.    Beti Jovanović                           čas: 44,17 minute
3.    Nataša Praprotnik                             čas: 45,13 minute

10 km – moški:
1.    Rok Puhar                                          čas: 30,50 minute
2.    Jure Gaber                                         čas: 32,24 minute
3.    Domen Marš                                     čas: 37,27 minute