Novice iz področja športa in predstavitev športne infrastrukture

24. maj, 2016
Sava Tour 2016 - postanek kolesarjev v Kranju v petek, 27. maja 2016

Kranj, 24. maj 2016 - Mednarodna komisija za Savski bazen (MKSB) je leta 2013 začela s projektom razvoja kolesarskih poti ob reki Savi kot delom svojih aktivnosti na razvoju rečnega turizma v Savskem bazenu. Cilj kolesarske ture Sava TOUR 2016 je promocija ne samo omenjenega projekta, temveč tudi ključnih sporočil, povezanih z obeleževanjem dneva Save (1. junij).

Ključno skupino, ki bo prekolesarila celotno, 807 km dolgo pot, bo sestavljalo sedem kolesarjev iz vseh štirih savskih držav (Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija), medtem ko se jim bodo na posameznih odsekih pridružili kolesarji iz lokalnih klubov, društev, javne osebnosti in ostali krajani. Ključna skupina kolesarjev bo o tem dogodku pisala svoj blog, delila svoje izkušnje ter objavljala fotografije pokrajine in mest ob reki (http://sava.pedala.hr/ ).

Potovanje bodo začeli 27. maja 2016 ob 9.00  na Zelencih, izviru Save Dolinke, in se v devetih dneh zapeljali skozi štiri savske države do izliva Save v Donavo na »ušću« v Beogradu (Srbija). Na več mestih na trasi bodo v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi organizirani javni dogodki, kjer bodo kolesarje pričakali predstavniki lokalnih skupnosti, turizma in medijev.

Na njihovi poti je tudi Kranj, kamor bodo prispeli v petek, 27. maja 2016, ob približno 13.00. Pozdravili jih bomo lahko na Glavnem trgu skupaj s podžupanom Borisom Vehovcem, koordinatorjem za Slovenijo TD Rekreatur in predstavniki lokalnega turizma.

Več informacij o projektu:
TD Rekreatur
Andrej Zalokar
koordinator za Slovenijo
andrej@rekreatur.si ali mob.: 041 694 920