Novice iz področja športa in predstavitev športne infrastrukture

4. april, 2014
Športna priznanj za leto 2013

V sredo, 2. aprila 2014, je v avli Mestne občine Kranj potekala podelitev športnih priznanj športnikom in športnicam za leto 2013.


Prireditev sta organizirala Mestna občina Kranj in Zavod za šport Kranj. Podelila so se priznanja najboljšim športnicam in športnikom, športnim delavkam in delavcem ter športnim društvom Mestne občine Kranj za športne rezultate in delovne uspehe v letu 2013.
Uradni podatki Olimpijskega komiteja Slovenije navajajo, da je bilo v začetku leta 2013 v Kranju 382 kategoriziranih športnikov in športnic. Med kranjskimi športniki in športnicami je veliko takih, ki so dosegli naslov državnih prvakov oziroma vidne uvrstitve na mednarodnih tekmovanjih (evropskih in svetovnih prvenstvih).


Za njihove dosežke se podeljuje naslednja priznanja: športni znak, mala plaketa, velika plaketa (za športne delavce in športnike) in velika športna nagrada za življenjsko delo, ki jo je za leto 2013 prejel Andrej Polenec.


Priznanja sta podeljevala župan Mestne občine Kranj Mohor Bogataj in predsednik sveta Zavoda za šport Kranj in Športne zveze Kranj Boris Vehovec. Dogodek sta povezovala stand up komika Rok Bohinc in Sašo Stare. V glasbeno-plesnem programu sta nastopili Alma Merklin skupaj z Denisom Horvatom in Eva Pirnat.


Več o prejemnikih nagrad si lahko preberete v prilogi.

 

Foto: Prejemniki športnih priznanj za leto 2013

 

Foto: Župan MOK Mohor Bogataj in prejemnik velike nagrade za življenjsko delo Andrej Polenec

 


Foto: Plesalka Eva Pirnat