Novice iz področja športa in predstavitev športne infrastrukture

17. september, 2015
Živahen drugi dan Festivala športa - Kranj 2015

Kranj, 16. september 2015 – Širok program drugega dne Festivala športa je prinesel aktivnosti za vse generacije, odprla se je tudi Športna tržnica, ki vabi obiskovalce vse do sobote, 19. septembra 2015. Dogajanje 16. septembra povzemamo v sliki.

 

 Športni dan v vodi – udeleženci 6. razredi kranjskih OŠ

 

 Šahovski turnir veteranov za pokal Festivala športa 2015 – udeleženci, starejši od 60 let

 

Turnir v košarki učencev 9. razredov OŠ za pokal Festivala športa Kranj 2015 – k tekmovanju so bile poleg kranjskih OŠ povabljene še OŠ iz Cerkelj, Šenčurja, Preddvora, Jezerskega in Naklega.

 

Tržnico sta obiskala tudi mag. Janez Sodržnik, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, in podžupan MO Kranj Boris Vehovec, ki sta si jo ogledala v spremstvu Saša Bratuša. Na prvi sliki od leve: Boris Vehovec, mag. Janez Sodržnik in Sašo Bratuš.

 


 Utrinek s Športne tržnice

 

V okviru Festivala športa Kranj 2015 so bile opravljene tudi meritve in testiranja – Cooperjev test in test hoje na 2 km s svetovanjem o ustrezni telesni dejavnosti in vrsti vadbe ter merjenje krvnega tlaka v izvedbi Zdravstvenega doma Kranj.

 

Drugi dan Festivala športa Kranj 2015 je prinesel tudi posvet na temo Nacionalnega programa športa v RS (NPŠ) za obdobje 2014-2023 z vidika sofinanciranja športa v lokalnih skupnostih. Predavatelji so bili mag. Janez Sodržnik, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, mag. Poljanka Pavletič Samardžija in Aleš Šolar. Posveta se je udeležil tudi župan MO Kranj Boštjan Trilar, ki je na začetku vse prisotne pozdravil in izrazil zadovoljstvo, da si kranjski šport prizadeva tudi s prireditvijo, kot je Festival športa, kranjskemu športu povrniti pomen in vodilno vlogo, kar je Kranj kot mesto športa nekoč že imel. Na posvet so bili vabljeni predstavniki kranjskih klubov in društev, predstavniki občinskih športnih zvez Gorenjske, Medvod, Kamnika, Vodic, Domžal in strokovni sodelavci oddelkov za družbene dejavnosti. Posvet je spremljal tudi podžupan Boris Vehovec.

 

 

Foto: Slavko Cvetanović