Novice iz področja športa in predstavitev športne infrastrukture

22. maj, 2013
Savska kolesarska tura

8 kolesarjev iz vseh štirih držav (Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija), po dva iz vsake države, skozi katere teče reka Sava, se bo 25. maja 2013 ob 8.30 zjutraj podalo na 8 dni trajajočo in 824 km dolgo pot od izvira v Zelencih do izliva v Donavo v Beogradu. Njihov namen je promovirati bodočo obsavsko kolesarsko pot in mednarodni dan Save (1. junij).

 

Na delih njihove poti jih bodo spremljali kolesarji domačini in jih vodili po poteh, ki jih na splošnih zemljevidih težko odkriješ. Kot prvi spremljevalci domačini jih bodo od Zelencev do Ljubljane spremljali kolesarji TD Rekreatur, ki tudi na ta način dokazujejo, kako pomembne so mednarodne kolesarske povezave in povezovanje znotraj njih.

 

Na mestih, kjer se bodo ustavljali dlje časa (malica), jih bodo pozdravili predstavniki lokalne skupnosti in turizma. V Kranju bo to podžupan Bojan Homan, ki jih bo s predstavnikom Zavoda za turizem Kranj pričakal na Maistrovem trgu v starem Kranju. Predvidoma bodo prispeli med 12.00 in 13.00 uro. V Kranj bo na gorenjski etapi Savskega tura torej pripeljalo 12 kolesarjev.

 

Več podrobnosti je na naslovu: http://www.savacommission.org/event_detail/10/29/288).