Novice iz področja športa in predstavitev športne infrastrukture

7. november, 2015
SMUČARSKI KLUB TRIGLAV KRANJ PRAZNUJE 70 LET DELOVANJA

Smučarski klub Triglav Kranj letos praznuje 70 let svojega delovanja. V počastitev tega visokega jubileja so danes v prostorih kluba pripravili slavnostno skupščino, na kateri so se ozrli v preteklost in si zadali cilje za prav tako uspešno prihodnost najboljšega smučarskega kluba na svetu.

Udeležence slavnostne skupščine je pozdravil tudi župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar, ki je pohvalil člane društva za prizadevnost in vloženo prostovoljno delo. Obenem je dejal, da smo v Kranju izredno ponosni na klub, ki se lahko pohvali z odličnimi tekmovalci in prestižnim nazivom najboljšega smučarskega kluba na svetu. V svetovnem merilu so skakalci kluba zbrali največ točk in tako je SK Triglav že četrtič najboljši klub na svetu. V anketi Mednarodne smučarske zveze (FIS) je bil Peter Prevc izbran za najboljšega skakalca sezone 2014/2015. prejel je 29,73% glasov, prav tako pa je Peter Prevc prvi skakalec, ki je presegel magično mejo 250 metrov. Obenem se v Kranju lahko pohvalimo, da šport odlično povezujemo z izobraževanjem. Gimnazija Franceta Prešerna Kranj že leta skakalcem ponuja prilagojeno obiskovanje pouka glede na njihove športne obveznosti.


Smučarski klub Triglav je na slovesnosti ob jubileju posebno priznanje za podporo njihovi dejavnosti podelil tudi Mestni občini Kranj.