Novice iz področja športa in predstavitev športne infrastrukture

1. april, 2016
KK Sava Kranj razveselil Grega Dvoršaka

Kolesarski klub Sava Kranj je danes v sklopu svojega dobredelnega delovanja razveselil Grega Dvoršaka. Preko donatorja, ki ne želi biti imenovan, je klub podaril prilagojeno kolo, s pomožnimi kolesi. Kolo so Gregu izročili danes, 1. aprila 2016 pred nakupovalnim središčem Merkur, ki je prav tako pristopil k akciji in družino Dvoršak obdaril z orodji za vzdrževanje in popravilo kolesa. Kot je na prireditvi dejal podžupan Mestne občine Kranj Boris Vehovec, Mestna občina Kranj podpira dobredelne akcije, ki jih pripravljajo nevladne organizacije v Kranju: Vedno znova dokazujemo, da nismo samo kulturno in športno mesto, pač pa tudi dobredelno. Naši prebivalci imajo veliko srce. V Kolesarskem klubu Sava Kranj so se že lani odločili, da bodo poskušali biti vsako leto dobrodelni. Lani so kolo podarili Janu Lukaniču, ki je z njim osvojil medaljo na specialni olimpijadi v Los Angelesu.

Grega Dvoršak se predstavi …
Moje ime je Grega Dvoršak. Rojen sem 17. januarja 1995 v Ljubljani, 2 meseca in pol prezgodaj. Kot nedonošenček sem imel v začetku največ težav z ravnotežjem pri sedenju, pa tudi z astmatičnimi napadi ter prehladnimi obolenji. Največkrat pa sem poleti užival ob vodi in se veselil daljših potovanj.

Starši so me zgodaj vključili v Razvojno ambulanto na Jesenicah. Prve samostojne korake sem naredil pri 5 letih in zaradi škiljenja pričel nositi očala. Udeleževal sem se raznih poletnih kolonij in šole smučanja pri društvu Sonček. V vrtcu sem dobil prvi tricikel, ki sem ga z veseljem uporabljal. Z njim sem se vozil vsak dan skozi celotno osnovno šolo. Tudi kasneje sem ob podpori družine naredil veliko prevoženih kilometrov. V osnovni šoli sem bil zelo uspešen in moja največja želja je bila, da bi imel kolo oz. tricikel s prestavami. Žal pa naša zakonodaja tega še vedno ne omogoča, saj so gibalno ovirani upravičeni samo do osnovnih modelov. Tukaj velja omeniti še posebej dr. Tatjano Dolenc Veličkovič, ki je prisluhnila pobudi mojega očeta in skupaj sta pri ortopedski trgovini Ortosana pridobila z doplačilom nov tricikel s 6 prestavami. Prav zaradi tega sem kmalu lahko kolesaril od Jesenic do Lesc, sopihal po kolesarski stezi od Jesenic do Kranjske Gore in preizkusil tudi bohinjsko stezo.

V teh dneh končujem 4. letnik Gimnazije Jesenice, kjer se redno udeležujem različnih tekmovanj. Zdaj se že pripravljam na maturo. Poleg hokeja, kjer sem zvesti navijač Jesenic, me poleg glasbe najbolj zanima še računalništvo in informatika. Med počitnicami sem pridobil veliko znanja v radovljiškem podjetju MZR, ki mi je bilo edino pripravljeno ponuditi počitniško delo in me naučiti nove zahtevnejše računalniške programe.

Za konec naj povem, da me najbolj veseli, da so pri nas še dobri ljudje, ki radi pomagajo. Takoj sem sprejel povabilo Kolesarskega kluba Sava Kranj, ki mi bo v teh dneh podarilo prilagojeno kolesarsko kolo in to s kar 24 prestavami. Z njim bom lahko premagal še daljše razdalje in preprosto užival v vožnji. Vsem, ki so kakorkoli pomagali in sodelovali pri projektu se iskreno zahvaljujem in obljubljam, da bom s tem darilom napravil še veliko kilometrov.