Novice iz področja športa in predstavitev športne infrastrukture

22. avgust, 2016
Kranjčanke in Kranjčani dominirajo pod koši

S finalnim turnirjem državnega prvenstva Samsung se je zaključila sezona košarke 3 x 3, tako v moški kot ženski konkurenci pa sta se zmage veselili kranjski ekipi, Perkom Škorci in Rossi Šport Gotive.

Prvič v zgodovini državnega prvenstva v košarki 3 x 3 so v tej sezoni pod košarkarskimi obroči boje bile košarkarice v kategoriji deklet do 16 let. Zmago v močni konkurenci so na koncu slavile Triglavanke (Zala Jenko, Nuša Belehar, Ajda Blagovič, Yeisy Alexandra Perez, Pia Kristanc, Nana Žibert Rangus), ki so v velikem finalu premagale ekipo ŽKD Ježica D z 11 : 2 in tako postale prve državne prvakinje v tej kategoriji.

V ženski članski konkurenci so košarkarice Rossi Šport Gotive (Živa Zdolšek, Urša Žibert, Ana Ljubenović, Sandra Piršić), ki so dominirale skozi celotno sezono, tudi na finalnem turnirju pokazale, da so v ženski kategoriji ta trenutek preprosto najboljše v Sloveniji. Tako so skozi celoten turnir beležile visoke zmage, vse skupaj pa so nadgradile v finalu z visoko zmago nad ekipo 3 x 3 Piran (21 : 3).

Finalno tekmo v moški konkurenci so Škorci (Boris Jeršin, Mensud Julević, Jure Eržen, Jaka Hladnik) odprli z neverjetnim nizom zadetih metov za tri točke. Tako so v uvodnih petih minutah tekme zadeli kar šest trojk in se oddaljili na varnih 13 : 6, le nekaj trenutkov kasneje pa so vodili tudi s 16 : 9. Takrat so živci nekoliko popustili Juretu Erženu, ki je dobil tehnično napako, in omogočil Pirančanom, da so se nekoliko približali. Gašper Ovnik je z dvema prostima metoma približal branilce naslova iz lanske sezone na tri točke zaostanka (19 : 16), toda Škorci so bili v soboto preprosto odlično razpoloženi. Tekmo je s polaganjem pod osebno napako zaključil Boris Jeršin in Škorcem prinesel naslov državnega prvaka.

Ekipa Škorci je sicer uvrščena na lestvico top 10 ekip na svetu.**

Čestitko kranjski ženski kot moški ekipi je davi poslal tudi župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar.

Viri: **Grad Beograd, Služba za stike z javnostjo in protokol, odsek GO Zemun in *Košarkarska zveza Slovenije