Novice iz področja športa in predstavitev športne infrastrukture

15. junij, 2015
VABILO K SODELOVANJU NA FESTIVALU ŠPORTA – KRANJ 2015

Od torka, 15. 9., do sobote, 19. 9. 2015, bo v Kranju potekal prvi Festival športa v Kranju pod sloganom »Aktivno preživljanje prostega časa«. Festival bo organiziran pod okriljem Športne zveze Kranj, Mestne občine Kranj, Zavoda za šport Kranj in Zavoda za turizem Kranj. K sodelovanju so pristopili še Zdravstveni dom Kranj, Kranjski vrtci, osnovne šole iz Kranja in Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez. Ker je festival namenjen prav športnim društvom in ostalim izvajalcem programov športa, vas vabimo, da se aktivno vključite v program festivala tudi vi.


Namen oziroma cilj festivala je predvsem predstavitev društev, njihovih športnih panog in dejavnosti ter kranjskih športnikov. Program, ki se pripravlja, bo raznovrsten, tako da bo ponujal nekaj za vsakega, ki šport sprejema kot vrednoto v življenju. Festival se bo odvijal v Športnem centru Kranj, kjer bo osrednji prireditveni prostor, ter na drugih športnih objektih in površinah v Kranju. Festival se bo zaključil z zabavno-družabnim dogodkom.


Kot sporočajo iz organizacijskega odbora, so program festivala oblikovali v naslednje sklope:
• predstavitev športnih društev in ostalih izvajalcev ter razstavljavcev na stojnicah festivala na osrednjem prireditvenem prostoru;
• izvedba različnih predavanj in strokovnih posvetov na teme, povezane s športom, športno rekreacijo, športno prehrano idr.;
• izvedba različnih testiranj in meritev za športnike, športne rekreativce in ostale obiskovalce festivala;
• izvedba različnih športno rekreativnih tekmovanj in športnih programov za obiskovalce festivala;
• izvedba športnih tekmovanj in športnih programov za otroke kranjskih vrtcev in osnovnih šol;
• izvedba različnih ekshibicijskih tekmovanj v različnih športnih panogah.


Na zaključku festivala bo podelitev priznanj in nagrad najboljšim tekmovalcem, predstavili se bodo mladi kranjski športniki in ekipe, izvedeno bo žrebanje nagradne igre »Podarimo brezplačno vadbo«. Festival se bo zaključil s koncertom in zabavnim programom ter srečanjem in druženjem s sedanjimi in nekdanjimi vrhunskimi oziroma znanimi športniki.


Za potrebe festivala in promocije športa bo izšel promocijski katalog »Šport v Kranju 2015/2016« s programom festivala, predstavitvami športnih društev in drugih izvajalcev programov športa v Kranju ter športno infrastrukturo v Kranju. Katalog bo poslan na vsa gospodinjstva in v vse vrtce ter osnovne šole v Kranju in sosednjih občinah. Z njim želimo celostno in pregledno predstaviti šport v Kranju ter tako omogočiti otrokom, staršem, mladini, odraslim in starejšim lažjo odločitev, kam in kako se vključiti v šport in aktivno preživeti prosti čas.


»Festivala si ne predstavljamo brez vas, sodelovanje vašega društva je ključno, saj ste osnovna celica organiziranega športa v Kranju. Zato vas vabimo, da pregledate priložene prijave in se odločite, kako želite sodelovati na prvem Festivalu športa v Kranju,« poziva predsednik organizacijskega odbora Sašo Bratuš.


V prilogi so prijavnice, ki jih izpolnjene pošljete na elektronski naslov sportkranj@gmail.com, in sicer do petka, 3. 7. 2015:
- Prijavnica A - Oglaševanje v katalogu »Šport v Kranju 2015 / 2016«,
- Prijavnica B - Predstavitev na stojnici festivala,
- Prijavnica C - Organizacija športno rekreativnega tekmovanja ali športnega programa za obiskovalce festivala,
- Prijavnica D - Organizacija ekshibicijskega tekmovanja.


Za vse dodatne informacije pišite na e-pošte sportkranj@gmail.com.


Podrobnejše informacije in dogovori sledijo v juliju in avgustu 2015.