Novice iz področja športa in predstavitev športne infrastrukture

23. januar, 2017
V Kranju mednarodno plavalno tekmovanje dr. Fig

Plavalni klub Triglav Kranj vsako leto konec januarja prireja odmevno mednarodno plavalno tekmovanje Dr. Fig, ki se ga udeleži okoli 600 otrok in mladostnikov iz številnih evropskih držav. V povezavi z osnovno idejo je tekmovanje namenjeno najmlajšim kategorijam plavalk in plavalcev, starim med 8 in 15 let, ki si utirajo pot med uspešne športnike. Vsako leto v okviru izvedbe tekmovanja organizirajo tudi dobrodelno akcijo.

Letos je Plavalni klub Triglav v sodelovanju z Mestno občino Kranj Zvezi prijateljev mladine Kranj podaril deseturni tečaj v času zimskih počitnic za kar 40 učencev iz kranjskih osnovnih šol.

Ček je predstavnikom kranjske zveze predal podžupan Mestne občine Kranj Boris Vehovec, ki je v pozdravnem govoru obiskovalcem dejal: Prvi znanilec Prešernovega dneva v Kranju je zagotovo mednarodno plavalno tekmovanje dr. Fig. V Kranju danes že devetnajsto leto gostimo mednarodno tekmovanje, ki se lahko postavi ob bok vsem svetovnim mednarodnim tekmovanjem. Je pa tekmovanje posebno, saj nosi ime po našem največjem pesniku dr. Francetu Prešernu. Kar nas še posebej veseli, pa je, da organizatorji niso pozabili na dobrodelnost. Na povezovanje med športom, kulturo in socialo smo na Mestni občini Kranj še kako ponosni.

Tekmovanja se je udeležil tudi dr. France Prešeren z Julijo.

Posnetek prireditve si lahko ogledate na profilu Mestne občine Kranj na družbenem omrežju Facebook.

 

Foto: Gorazd Kavčič