Novice iz področja športa in predstavitev športne infrastrukture

18. september, 2015
KRANJ: ŽUPAN BOŠTJAN TRILAR SE JE POMERIL V PLAVANJU NA FESTIVALU ŠPORTA

Kranj je med 15. in 19. septembrom 2015 v znamenju Festivala športa. V kranjskem pokritem olimpijskem bazenu so plavalci in vaterpolisti obeh klubov Triglav Kranj pripravili posebno prireditev, kjer so se med seboj pomerili številni znani športniki in javne osebnosti.

V plavanju na 50 metrov so je župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar pomeril z radijcem Klemenom Bučanom, raperjem Zlatanom Čordičem - Zlatkom, nordijskim kombinatorcem Mitjem Oraničem, oblikovalcem in smučarskim delavcem Sandijem Murovcem, znanim kranjskim športnim delavcem Jakom Reboljem in gorskim tekačem ter tekmovalec v turnem smučanju Nejcem Kuharjem. Župan Boštjan Trilar je osvojil odlično peto mesto.

 

Na tekmi plavalnih legend smo lahko občudovali reprezentanta Damirja Dugonjića, ob njem pa so nastopili še nekdanji reprezentanti in olimpijci Anja Čarman, Nataša Kejžar, Tanja Blatnik, Emil Tahirović, Matjaž Markič, Marko Milenkovič in zimzeleni veteran Jure Bučar.

 

Plavalni tekmi je sledil vaterpolski obračun, na katerem sta nastopila eno najodmevnejših imen smučarski skakalec Robi Kranjec, ki se je v mladosti preizkusil tudi kot vaterpolist, in njegov stanovski kolega Damjan Fras, navijali pa smo še za hokejista Gregorja Polončiča in Luka Žagarja, bobnarja skupine Big Foot Mama Martina Janežiča Buca, padalca Matjaža Pristavca, kolesarja Andreja Hauptmana ter košarkarja in udeleženca evropskih iger v Bakuju Uroša Troppana in Jureta Eržena. Prvič se je v vlogi vaterpolista preizkusil tudi Damir Dugonjić.

 

Vaterpolisti so se v ekipah pomešali s slovenskimi reprezentanti iz leta 2003, ko je Slovenija v Kranju in Ljubljani gostila evropsko prvenstvo. Iz takratne ekipe so nastopili Krištof Štromajer, Matjaž Homovec, Igor Belofastov, Brane Hajdinjak, Primož Troppan, Elvir Bečič, Erik Bukovac, Sandi Mertelj, Jernej Seljak, Tadej Peranovič, Roman Naglič in Jure Stojanovič.

 

Festival športa je sicer novost v Kranju. Zaključek festivala bo potekal jutri, v soboto, 19. septembra 2015, med 16. in 19. uro v Športnem parku Kranj, kjer se bodo predstavila številna kranjska športna društva. Zaključka festivala se bo udeležil tudi župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar.