Novice iz področja športa in predstavitev športne infrastrukture

30. marec, 2017
Kranjski športniki napolnili stari Kranj

Kranj, 30. marec 2017 – Mestna občina Kranj je v sredo, 29. marca 2017, podelila priznanja, športne znake in plakete najbolj uspešnim kranjskim športnikom. Sprejema so se udeležili tudi najboljši kranjski skakalci, ki so poželi velik aplavz občinstva.
Med prejemniki velikih plaket je težko izpostaviti najboljšega, saj so bili vsi njihovi rezultati vrhunski. Posebej je blestel Peter Prevc z osvojenim velikim kristalnim globusom in naslovom svetovnega prvaka. Kolajno na svetovnem prvenstvu pa si je priplaval tudi Peter John Stevens, ki je osvojil srebro v disciplini 50 m prsno v kratkih bazenih. Med dobitniki plaket je tudi Mia Krampl, sicer še mladinka, ki je poleg kolajn na mladinskih svetovnih prvenstvih (za kar bi si priborila malo plaketo) veliko plaketo priplezala v naravni steni.

Stari Kranj je pokal po šivih, saj so na sprejem prišli člani številnih kranjskih klubov, od najmlajših članov dalje. V paradi proti osrednjemu prizorišču na Glavni trgi je z bučnim aplavzom kranjske športnike pospremila več tisočglava množica. Kranjski župan Boštjan Trilar je v svojem nagovoru športnike pospremil z besedami: «Iskrene čestitke vsem športnicam in športnikom, športnim delavcem, učiteljem, klubom. Prav vsi ste zaslužni za tako dobre uspehe in rezultate. Sprejem športnikov Kranja organiziramo na prostem, na Glavnem trgu z namenom, da se vam lahko poklonimo in čestitamo za uspehe ter se skupaj veselimo vaših rezultatov. Na vas smo ponosni skozi vse leto, saj ste tudi naši ambasadorji, ki ime Kranja ponesete v vse slovenske regije in čez mejo. O Kranju se tako govori in piše tudi zaradi vas. Hvala.«

V letu 2016 je v članski in mladinski kategoriji 40 športnikov iz Kranja osvojilo naslov državnih prvakov in še 3 ekipe (mladinci v hokeju, kegljači so zmagali v 1. ligi in borbah), kar je skupno 80 posameznikov in so tako prejeli športni znak Kranja. 16 športnikov je v mladinskih kategorijah doseglo vrhunski rezultat, s čimer so si prislužili malo športno plaketo. V članski kategoriji je vrhunske rezultate doseglo 12 športnikov in si tako prislužilo veliko športno plaketo. Veliko športno plaketo za uspešno dolgoletno delo sta prejela tudi dva športna delavca, Milena Kordež iz Tekaškega kluba Triglav Kranj za 35 let delovanja v športu ter Darko Savšek iz Nogometnega kluba Kranj za 25 let delovanja v športu. Tekaški smučarski klub Triglav Kranj pa praznuje 70. obletnico delovanja in si je prav tako prislužil veliko športno plaketo.