Novice iz področja športa in predstavitev športne infrastrukture

25. avgust, 2017
Mladi gorenjski šahistki srebrni na ekipnem MEP

Letos se je Evropsko mladinsko ekipno prvenstvo odvijalo na Poljskem. Slovenijo so zastopali najboljši mladinci in mladinke. Dekleta so imele kar dve ekipi, saj sestavljata tim dve tekmovalki, mi pa imamo več odličnih mladink. Prvo ekipo Slovenije sta tvorili Laura Unuk (bivša mladinska svetovna prvakinja) in Ivana Hreščak. V preteklosti sta na tem prvenstvu že osvojili medaljo. Drugo ekipo Slovenije sta sestavljali kranjska gimnazijka Monika Rozman in bodoča Zala Urh.

 
Na tekmovanju je med dekleti sodelovalo 19 ekip, Kranjčanki sta zasedali izhodiščno 11. mesto po ratinški letvici.
 
Turnir je imel 7 kol. Že v tretjem kolu sta Gorenjki pripravili presenečenje prvima favoritinjama iz Srbije in z zmago napovedali borbo za vidnejšo uvrstitev. Turnir se je odvijal v njuno korist in pred zadnjim kolom bili uvrščeni tik za medaljami. V zadnjem kolu sta se borili s prvo ekipo Slovenije. Zala je odločno premagala Ivano Hreščak, Monika pa je v napeti končnici uspela remizirati z Lauro Unuk. Z zmago sta si priborili vrhunsko 2. mesto v končni   razvrstitvi   deklet   na Evropskem Mladinskem prvenstvu.
 
V septembru je na sporedu posamično Mladinsko evropsko prvenstvo v Romuniji, ki se ga bo udeležila Monika (U18), ter svetovno prvenstvo v Urugvaju na katerega potuje Zala (U16).