Novice iz področja športa in predstavitev športne infrastrukture

15. junij, 2015
SAVČAN GAŠPER KATRAŠNIK ZMAGOVALEC DIRKE GP SARAJEVO (UCI 1.2)

Ekipa mlajših članov kranjske Save je včeraj dirkala v Sarajevu. Na dirki druge kategorije je veliko zmago osvojil Gašper Katrašnik, ki je prejšnji konec tedna slavil tudi na Češkem.


Dirka GP Sarajevo je pri Mednarodni kolesarski zvezi kategorizirana z oznako 1.2. Že od štarta 165 kilometrov dolge dirke, ki je potekala v hudi vročini in stopinjah okoli 35 stopinj Celzija, so se vrstili pobegi eden za drugim. Savčani so bili vseskozi zelo aktivni. Ko je ušla deveterica kolesarjev, je bil med njimi tudi Gašper Katrašnik. Skupina devetih kolesarjev je složno narekovala tempo, na enem od klancev tempu ni uspela slediti četverica kolesarjev. Po zadnjem vzponu na dirki sta omagala še dva kolesarja in v ospredju je ostala trojica, med njimi tudi Katrašnik. V zadnjem kilometru dirke je Gašper preostala tekmovalca uspel presenetiti in 700 metrov do cilja napadel ter se odpeljal veliki zmagi naproti.


Gašperju očitno balkanske dirke zelo ustrezajo, lani je namreč proti koncu sezone slavil zmago na dirki po Vojvodini, tokrat pa je osvojil še malce bolj prestižnejšo dirko. Z zmago na dirki si je priboril tudi novih 40 UCI točk, kar je za mladega kolesarja zelo zahtevno in hkrati dragoceno.


Trener Matjaž Zevnik je bil nad zmago seveda zelo zadovoljen, potihoma jo je tudi pričakoval: Gašper je celotno dirko vozil pogumno in na koncu končno izkoristil svojo priložnost. Letošnja zmaga je že nekaj časa visela v zraku, zanjo je zaslužna celotna ekipa.
Zmaga na kategorizirani dirki je zelo dobra popotnica pred bližajočo se dirko Po Sloveniji, ki se prične prihodnji teden, in kjer bodo kolesarji kranjske Save zastopali reprezentančne barve.


Da je bil dan še bolj popoln, pa je z zmago v Italiji poskrbel mlajši mladinec Nik Čemažar, ki v letošnji sezoni kot za stavo zmaguje na skoraj vseh dirkah, ki se jih udeleži - bodisi doma ali v tujini, v petek pa je postal tudi državni prvak v kronometru.