Novice iz področja športa in predstavitev športne infrastrukture

8. september, 2016
V Kranju poteka drugi Festival športa

Kranj, 7. september 2016 – »Zakon o lokalni samoupravi nalaga občinam, da se osredotočimo na šport za množice. V Mestni občini Kranj je to zagotovo naša prioritetna naloga in tako smo zastavili tudi našo vizijo v trajnostni urbani strategiji, kjer imamo tri zelo konkretne cilje. Do leta 2023 si želimo, da bi bilo v naši občini najmanj 50 odstotkov občanov vključenih v redno športno aktivnost, da povečamo obisk športnega centra za deset odstotkov ter da bi imeli za deset odstotkov več kategoriziranih športnikov,« je dejal župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar na odprtju Festivala športa.


Kranj je športno mesto, kar kažejo tudi rezultati kranjskih športnikov, in zgodovinsko gledano je bil šport za Kranj vedno pomemben. Za sofinanciranje športnih programov ter za vzdrževanje in nadgradnjo športnih objektov Mestna občina Kranj nameni preko milijona in pol evrov denarnih sredstev, kar občino uvršča na visoko mesto v Sloveniji glede na investicije na prebivalca.


Dogodki v okviru Festivala športa se bodo odvijali vse do 13. septembra 2016. Program aktivnosti, vključno s predavanji, ki so zelo pomembna za športne delavce in trenerje, je objavljen na spletni strani http://www.sportkranj.si/.


V četrtek, 8. septembra 2016, bodo v sejni sobi št. 15 Mestne občine Kranj predavanja na temo športa. Ob 18. uri Gibljivost in moč mišic trupa pri otrocih in mladostnikih, predavateljice Anje Gantar Filipič, ter ob 19. uri Dvojna kariera športnika, Študij na daljavo, Športniku prijazno izobraževanje in Finančno opismenjevanje športnikov.

Vljudno vabljeni k spremljanju dogodkov ter obveščanju vaših poslušalcev ali bralcev.

 


 

 

 

 


Besedilo in foto: Ines Zabret