Novice iz področja športa in predstavitev športne infrastrukture

30. marec, 2018
Sprejem športnikov Kranja

V četrtek smo v Kranju podelili športna priznanja najboljšim športnikom, športnim delavcem ter športnim društvom v Mestni Občini Kranj za športne rezultate in delovne uspehe v letu 2017.

 
 
 
 
Na svečanem sprejemu na Glavnem trgu smo podelili 19 velikih plaket, 19 malih plaket, 40 individualnih športnih znakov in 3 ekipne športne znake Mestne občine Kranj. Velika športna nagrada za življenjsko delo letos ni bila podeljena.
 
Podatki Olimpijskega komiteja Slovenije navajajo, da je bilo v začetku leta 2018 v Kranju 365 kategoriziranih športnikov. To kaže, da se v Kranju dela dobro in strokovno, kar potrjuje tudi število športnikov, ki so dosegli naslov državnih prvakov ter vidne uvrstitve na mednarodnih tekmovanjih, evropskih in svetovnih prvenstvih.
 
Dogodek je kljub dežju obiskalo veliko ljudi in športnih klubov, ki so podprli kranjske športnike. Ti so velik ponos Kranja, vzor vsem generacijam in neprecenljivi ambasadorji športa, ki so kranjski šport vpisali na zemljevid športne zgodovine. Na dogodku so bili z nami prvič v vlogi ambasadorjev športa tudi Blaž Kavčič, Tadej Valjavec, Natalija Gros in Emil Tahirovič. Po svečanem sprejemu pri županu, so na osrednjem prizorišču dogodka pozdravili in podprli mlade generacije športnikov ter se slikali z obiskovalci prireditve. Slavnostni sprejem so popestrili glasbena skupina BQL, pevka Jana Šušteršič in Plesna skupina Urška in zabavali zbrane obiskovalce. Fotogalerijo z dogodka si lahko ogledate tukaj.
 
Športniki iz kranjskih klubov, ki so prejeli veliko plaketo za leto 2017 so Slavko Cvetanovič, Brigitte Strelec, Monika Blagovič, Skender Tošič, Miha Hrobat, Aleš Česen, Urban Toman, Anže Peharc, Rebeka Abramovič, Anamarija Lampič, Tjaša Ristič, Blaž Potočnik, Domen Prevc, Peter Prevc, Urška Torkar, Maja Povšnar, Viktor Vauhnik ter ekipni veliki plaketi za Kolesarski klub Kranj in Alpinistični odsek pri Planinskem društvu Kranj.
 
Športniki iz kranjskih klubov, ki so prejeli malo plaketo za leto 2017 so Rok Markelj, Nuša Bajželj, Špela Mičunovič, Jakob Špik, Lara Kozina Bubnič, Eva Prevodnik, Maruša Seničar, Janez Lampič, Polona Klemenčič, Živa Klemenčič, Tias Vozelj, Nina Zadravec, Alex Cisar, Nik Čemažar, Ajda Keršič Ahlin, Zala Urh, Monika Rozman, Žiga Jelar in Tina Čelik.
 
Športniki, ki so prejeli individualne športne znake za leto 2017 so Marjan Žalar, Jože Lampe, Lovro Mesec Košir, Žan Kralj, Monika Podlogar, Petra Rahne, Sara Mohorič, Žiga Plajbes, Rok Puhar, Rok Ferlan, Domen Marš, Tilen Dobnikar, David Božič, Anja Forštnarič, David Čadež, Tjaša Sušnik, Ana Ahačič, Luka Čotar, Peter John Stevens, Aleš Zupanec, Anja Sedej, Neža Pogačar, Nika Kolarič, Nika Burgar, Nejc Čenčič, Neža Grilc, Ana Škulj, Tia Jagrič, Silva Verbič, Cene Prevc, Nejc Dežman, Jernej Žižek, Sara Jazbec, Nina Klemenčič, Anita Klemenčič, Lea Einfalt, Neža Perko, Alja Belinger, Tjaša Klevišar in Kristina Novak.
 

 
Kranjski klubi, ki so prejeli ekipne športne znake za leto 2017 so Ženski košarkarski klub Triglav Kranj, Teniški klub Triglav Kranj in Akademski vaterpolski klub Triglav Kranj.
 
Prejemniki velikih in malih plaket ter kranjski olimpijci 2018 so predstavljeni tudi v galeriji na prostem pred Mestno knjižnico Kranj.
 
 
Iskrene čestitke športnicam in športnikom kranjskih klubov.