Novice in predstavitev turističnih znamenitosti

15. oktober, 2015
V KRANJU IMAMO NAJLEPŠI BENCINSKI SERVIS

Nova Gorica, 14. oktober 2015 - V Kranju se lahko poleg naziva najlepše in najbolj gostoljubno večje mesto v Sloveniji po izboru obiskovalcev pohvalimo tudi z najlepše urejenim bencinskim servisom v Sloveniji. Priznanje na prireditvi Moja dežela - lepa in gostoljubna je romalo v roke kolektivu bencinskega servisa Petrol na Laborah.

Na prireditvi so podelili priznanja v akciji najbolje ocenjenim mestom, turističnim, zdraviliškim in izletniškim krajem, naj tematskim potem, kampom, Petrolovim bencinskim servisom, mladinskim prenočiščem, mestnim, trškim in vaškim jedrom ter zmagovalcem spletnega glasovanja. V akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki je v dobrih dveh desetletjih prerasla v vseslovensko gibanje, sodeluje, kot omenjeno, že več kot dve tretjini slovenskih občin, ki so iz leta v leto čedalje bolj urejene, k čemur zelo prispevajo prav člani turističnih društev in drugi sodelavci s prostovoljnim delom. V Sloveniji je več kot 600 turističnih društev z okoli 200.000 prostovoljci, ki sodelujejo v akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna; vanjo sta torej vključena vsaka deseta Slovenka oziroma Slovenec.

Bencinski servis Labore ob stari cesti za Ljubljano je bil že dvakrat nagrajen za najlepšo novoletno okrasitev. Znan je po prijaznem kolektivu in sodelavci so očitno vsi po malem ljubiteljski vrtnarji. Izstopajo namreč vedno nove kombinacije grmovnic in urejene gredice.

Drugo mesto je osvojil bencinski servis Cerknica, tretje pa bencinski servis Pragersko.