Novice in predstavitev turističnih znamenitosti

31. maj, 2012
Diplomatski vikend v Zemunu

V soboto, 26. maja in nedeljo, 27. maja je v Zemunu potekal t.i. Diplomatski vikend. Udeležili so se ga tudi predstavniki Mestne občine Kranj in Zavoda za turizem Kranj, saj je bil to formalen zaključek projekta Zemun na Donavi. Kot partner tega projekta je sodelovala Mestna občina Kranj, oz. z vsebinskim delom Zavod za turizem Kranj. Projekt je bil namenjen oživitvi priobalnega

 

pasu ob Zemunskem delu Donave z informacijskimi tablami, TICem in tematskimi katalogi. Mestna občina Kranj pa je predstavila svoj pristop do razvoja kulturnega turizma in organizacije večjih dogodkov, ter s sredstvi projekta pridobila dva kataloga v srbskem jeziku.

 

Sobotni dogodek je potekal na enem od znamenitih splavov, na katerem so organizirali srečanje z diplomati, predstavniki pobratenih mest in mediji. V nedeljo pa je potekal voden ogled po znamenitostih mesta in novih pridobitev, ki bodo popestrile turistično ponudbo Zemuna.

 

Zanimivo je da sta si Kranj in Zemunu, ki sta pobratena že več kot pet desetletij, v določenih pogledih zelo podobna - obdana z reko, stolpi, ohranjenim mestnim jedrom in glavnim trgom. Tako kot v Kranju je bila nekoč glavni nosilec razvoja industrija, predvsem elektronika, danes pa išče pot v razvoju turizma.

 

Foto: Pogled na Zemun in Donavo s stolpa Gardoš

(od leve prosti desni:TV Producent, Natalija Polenec, Bojan Homan, Nada Djurić, koordinatorka projekta in Manca Bežek)