Novice in predstavitev turističnih znamenitosti

14. oktober, 2015
Priznanje Kranju za lepo urejenost in gostoljubje

Nova Gorica, 13. oktober 2015 - Mestna občina Kranj je na zaključni prireditvi Moja dežela lepa in gostoljubna prejela priznanje za naj lepše in najbolj gostoljubno večje mesto v Sloveniji po izboru obiskovalcev spletnega portala Turistične zveze Slovenije. Priznanje je v imenu Mestne občine Kranj prevzel podžupan Boris Vehovec, ki je v izjavi za medije dejal: Po obnovi kulturne in turistične infrastrukture ter starega mestnega jedra nam idej in ciljev ne zmanjka. Tako veliko delamo na promociji mesta v Sloveniji in tujini, načrtujemo ter izvajamo prireditve mednarodnega in nacionalnega značaja. Vabim vas, da obiščete Kranj ter se sami prepričate, kaj vse vam lahko ponudimo. In še opozorilo, če načrtujete obisk, se lahko zgodi, da boste ostali v Kranju nekaj dni.

Turistična zveza Slovenije pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije - Direktoratom za turizem in internacionalizacijo že 24. leto zapored izvaja tekmovanje na področju turizma Moja dežela - lepa in gostoljubna. Osnova projekta je tekmovanje slovenskih mest in krajev na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti. Projekt prerašča v vseslovensko gibanje za urejeno okolje in odprtost do obiskovalcev. Slednje pa na svoj način odkriva širino in vsebinski smisel slogana Turizem smo ljudje.

Posnetek prireditve si boste lahko ogledali v prihodnjih tednih na slovenskih televizijskih postajah. Podroben spored bo kmalu na voljo na spletni strani Turistične zveze Slovenije.