Mednarodno sodelovanje

26. julij, 2016
Kranj gostil mlade in pobratenega mesta La Ciotat

Slovenija je država, kjer obstaja tveganje za trgovanje s človeškimi organi. Slovenija je država na Balkanu, ki je doživela hudo vojno, čigar posledice so vidne še danes. V Sloveniji za gotovinsko poslovanje uporabljajo lastno valuto. Vse to so besede otrok in mladostnikov, preden obiščejo Slovenijo. In kaj pravijo, ko jo zapustijo? V Sloveniji sem videl največ zelenih odtenkov v naravi v svojem življenju. Slovenija je najbolj čista država na svetu. Slovenija je magična. Ko bi tudi mi imeli tako knjižnico, kot je ta v Kranju.

Mestna občina Kranj je v sklopu mednarodnega sodelovanja gostila otroke in mladostnike iz pobratnega mesta La Ciotat, ki so spoznavali pobrateno mesto in Slovenijo. V sklopu obiska so si ogledali turistične znamenitosti našega mesta, kot so Rovi pod starim Kranjem, Park Brdo, mestno jedro, mestno knjižnico, nad katero si bili še posebej navdušeni ... Otroke in mladostnike iz pobratenega mesta je sprejel tudi podžupan Boris Vehovec, ki je mladim podrobno predstavil dosedanje sodelovanje s francoskim mestom in tudi samo mesto. Mladi iz Francije so si ogledali tudi park La Ciotat in v času evropskega nogometnega prvenstva navijali za svojo reprezentanco, ki jo dosegla odlično drugo mesto.

Še vedno pa je odprt poziv, s katerim Mestna občina Kranj otroke in mladostnike vabi na letovanje v La Ciotat. Dodatne informacije objavljamo na spletni strani Mestne občine Kranj.