Janez Černe

Župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec je 20. decembra 2018 za podžupana imenoval Janeza Černeta. Slednji fukncijo podžupana opravlja poklicno.

 

Janez Černe se je rodil 5. decembra 1982 v Kranju. Živel je v mestni čertrti Planina in obiskoval Osnovno šolo Jakoba Aljaža. Že od rane mladosti si prizadeva za boljši jutri Kranja. Po opravljeni maturi je tako prejel nagrado za izjemno delo pri dvigovanju ugleda Gimnazije Kranj, ki jo obiskoval.

Diplomiral je iz politologije na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani.

Večino poklicnih izkušenj je pridobil na področju tržnega komuniciranja, ki mu je blizu že iz mladosti, ko je organiziral različne koncerte in druge mladinske dogodke. Kasneje je kot producent ter režiser soustvarjal glasbene videospote, filme, dokumentarne filme in oglase. Tovrstno udejstvovanje ga je sčasoma pripeljalo do mesta vodje celotne regionalne produkcije MTV Adria, za tem pa je postal direktor podružnice mednarodne mreže marketinških agencij JWT.

V svoji poklicni karieri je opravljal tudi druge pomembne pomembne funkcije, med drugim je bil vodja kabineta Evropske poslanke in Sekretar v kabinetu Ministra za kulturo RS.

»Kranj je moje rojstno mesto, do katerega čutim posebno spoštovanje. Prepričan sem, da si tretja največja slovenska občina zasluži več. Zato si bom kot podžupan aktivno prizadeval za razvoj Kranja in spremembe na bolje,« pravi Janez Černe, ki je bil oktobra 2006 prvič izvoljen v Svet Mestne občine Kranj in bil s 23 leti eden najmlajših izvoljenih mestnih svetnikov v zgodovini mesta. Na lokalnih volitvah 2018 je mestni svetnik postal že tretjič.