Gorenjski muzej spet odprl svoja vrata

Gorenjski muzej, Tomšičeva 42, Kranj
23. 1.
ob 10.00
- 29. 01. ob 18.00

Gorenjski muzej je od soboto, 23. januarja 2021, znova odprt. Obiskati ga je mogoče vsak dan med 10. in 18. uro, z izjemo ponedeljka.

 

V času zaprtja zaradi slabe epidemiološke situacije so pripravili pester niz razstav, ki so bile javnosti do zdaj dostopne le kratek čas, zato vas vabijo, da obiščete muzej in si ogledate:

* v Prešernovi hiši v Kranju novo stalno razstavo Prešeren – pesnik

* v Mestni hiši je na ogled razstava Ako ne pridete, vas privedejo orožniki!, razstava o črni kroniki na Gorenjskem med leti 1850 in 1941

* v gradu Khislstein sta na ogled razstavi Malar nam polepša življenje in 111 let Glasbene šole Kranj

 

Na vseh lokacijah so seveda na ogled tudi njihove stalne razstave. Več informacij je na spletni strani Gorenjskega muzeja.

 

Odpira se tudi Galerija Prešernovih nagrajencev, kjer je do konca januarja na ogled razstava Prešernovi nagrajenci za fotografijo. Fotografije nagrajencev Joca Žnidaršiča, Stojana Kerblerja, Milana Pajka, Toneta Stojka, Zmaga Jeraja in Borisa Gaberščika so prava paša za oči.

 

Del Gorenjskega muzeja so tudi trije muzeji v Bohinju, ki se ravno tako odpirajo v soboto, 23. januarja 2021: Muzej Tomaža Godca, Oplenova hiša in Planšarski muzej.

 

Opozorilo: za ogled muzeja ni dovoljeno prehajanje občin.

 

Muzeji bodo zaenkrat odprti do 29. januarja, vsi pa upamo, da bo epidemiološka slika dovoljevala podaljšanje odprtja.