Izmenjevalnica oblačil, knjig in igrač, tečaj šivanja, delavnica za otroke

Slovenski trg
28. 3.
ob 15.00
- 28. 03. ob 18.00

Tistega, česar ne potrebujemo več, ni treba nujno zavreči, sedaj je priložnost, da te stvari izmenjamo. Komunala Kranj skupaj s Fundacijo Vincenca Drakslerja in v sodelovanju z Centrom trajnostne mobilnosti Kranj, Mestno knjižnico Kranj ter Krica Kracami organizira IZMENJEVALNICO oblačil, obutve, tekstila in modnih dodatkov.

 

Dogodek bo potekal v četrtek, 28. 3. 2024, od 15.00 do 18.00 na Slovenskem trgu (v primeru slabega vremena pa v avli Mestne občine Kranj). Svoje stvari organizatorjem izročite: 

  • 25. – 27. 3. 2024: na blagajni podjetja Komunala Kranj v času uradnih (Ulica Mirka Vadnova 1, 4000 Kranj) ali
  • 28. 3. 2024: na dan dogodka.  

 

Predmete, ki v času dogodka ne bodo zamenjali lastnika bomo podarili Fundaciji Vincenca Drakslerja.

Pomembne smernice:

  • Na izmenjavo lahko prinesete samo ČISTA, lepo ohranjena oblačila (brez lukenj, madežev in manjkajočih gumbov, z delujočimi zadrgami).
  • Sprejemamo oblačila, obutev, tekstil in modne dodatke.
  • Ne sprejemamo spodnjega perila in nogavic.
  • Lahko samo prinesete ali pa tudi samo odnesete, kosov ne štejemo. Prinesite kolikor želite, odnesite kolikor potrebujete.

 

Na dogodku se boste lahko naučili uporabljati šivalni stroj z mojstricami iz KR zašij, staršem bo izbiranje olajšala delavnica za otroke. Nataša Herlec (Krice Krace) bo prikazala, kako s tehniko šivanja, vozljanja in lepljenja ponovno uporabimo odsluženi tekstil za izdelavo preprostih igrač, na primer punčke iz cunj.

 

***

EKO teden z različnimi dejavnostmi ozavešča o nujnosti varovanja okolja, odgovornemu ravnanju in vpeljavi trajnostnih življenjskih praks v naš vsakdan.

Vse aktivnosti so za obiskovalke in obiskovalce brezplačne. Za prihod na aktivnosti vas spodbujamo, da si izberite katerega od trajnostnih načinov prihoda: peš, s kolesom, izposojenim kolesom Gorenjska.bikeavtobusis skupnim prevozom ali vlakom.

EKO teden je sofinanciran s strani programov EU: Alpska konvencija, Eramus+ in Interreg Europe v okviru projekta GIFT. 

Več informacij: www.ekoteden.si

***