Gozdni sprehod skozi udin bošt

Zbor na glavni avtobusni postaji Kranj
30. 3.
ob 10.00
- 30. 03. ob 12.30

Vabimo vas na aktivno spoznavanje pomena zelene infrastrukture – gozd Udin boršt.

 

Na sprehodu skozi krajinski park Udin boršt boste spoznavali prvine gozda in različne funkcije primestnih gozdov, doživljali in prepoznavali pozitivne učinke gozda pri blaženju podnebnih sprememb ter ohranjanju zdravja.

 

Predstavili vam bomo osnove gozdne pedagogike in se pogovarjali kako mlade osveščati o pomenu zelene infrastrukture. Predvsem pa bomo uživali v naravi in medsebojnem druženju.

 

Z vami bodo svoje znanje in izkušnje delili strokovnjaki iz Zavoda za gozdove OE Kranj, Kranjskega gozdarskega društva ter Centra za trajnostni razvoj podeželja Kranj.

 

Zbrali se bomo na glavni avtobusni postaji Kranj ob 10.00 od koder se bomo peljali do Mlake, kjer bomo začeli naš sprehod in se predvidoma ob 12.30 uri tudi vrnili nazaj. 

 

Najava udeležbe in več informacij na: vlasta.jursak@ctrp-kranj.si do petka, 29. marca. Priporočljiva dobra terenska obutev in steklenica vode.

Organizatorji: Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj, Zavod za gozdove OE Kranj, Kranjsko gozdarsko društvo

 

***

EKO teden z različnimi dejavnostmi ozavešča o nujnosti varovanja okolja, odgovornemu ravnanju in vpeljavi trajnostnih življenjskih praks v naš vsakdan.

Vse aktivnosti so za obiskovalke in obiskovalce brezplačne. Za prihod na aktivnosti vas spodbujamo, da si izberite katerega od trajnostnih načinov prihoda: peš, s kolesom, izposojenim kolesom Gorenjska.bikeavtobusis skupnim prevozom ali vlakom.

EKO teden je sofinanciran s strani programov EU: Alpska konvencija, Eramus+ in Interreg Europe v okviru projekta GIFT. 

Več informacij: www.ekoteden.si

***