Teleoskrba

Ste starejša oseba, invalid, kronično bolni? Ali živite sami? V kolikor lahko živite doma, vendar potrebujete občasno pomoč je ustrezna rešitev za vas rdeči gumb oziroma teleoskrba. Pokličite, 24 ur na dan.

 

Storitev varovanja na daljavo obsega celodnevno nadzorovanje preko osebnega telefonskega alarma v primeru, ko je ta pomoč potrebna za vključitev osebe v vsakdanje življenje. S storitvijo starostnik lahko dalj časa ostane v domačem okolju in ni potrebna namestitev v domsko varstvo. Upravičenci do te storitve so osebe, ki jim psihofizične sposobnosti še omogočajo, da s to storitvijo in z občasno organizirano pomočjo drugega ohranjajo zadovoljivo duševno in telesno počutje in lahko funkcionirajo v znanem bivalnem okolju. Cena storitve je sestavljena iz stroška mesečnega najema in dveh enkratnih stroškov: priključnina in prvi obisk. Mestna občina Kranj novemu uporabniku, ki ima stalno prebivališče v Mestni občini Kranj in v Mestni občini Kranj tudi stalno prebiva, krije strošek prvega obiska, o čemer odloči pristojni občinski organ s področja socialnega varstva skladno z Zakonom o splošnem upravnem postopku. Vse ostale stroške krije uporabnik. Več informacij pa na spodnji telefonski številki in spletni strani s klikom na »Teleoskrbo«

 

V kolikor ste novi uporabnik in želite uveljavljati kritje stroška prvega obiska morate izpolnjen obrazec poslati na Mestno občino Kranj, Slovenski trg 1, 4000 Kranj.

 

080 81 00 (za vse informacije),
direktna številka za informacije o Teleoskrbi oziroma storitvi rdečega gumba: 01 280 30 84


Obrazec za kritje stroška prvega obiska

Več informacij: Teleoskrba