Načelo, ki spremlja čebelarja Romana Košaleta pri ustvarjanju izdelkov, je živeti z naravo in jo spoznavati v vsej njeni lepoti in veličini.
Čebelnjaki se nahajajo v okolju neokrnjene narave kočevskih gozdov. Pridobili so ekološki certifikat za med, ki mu dodajajo različne sestavine ekološkega porekla. Vedno stremijo k novostim, ki se opirajo na preteklost – na izkušnje naših prednikov, ki jih oplemenitijo s sodobnim znanjem in ostajajo v stiku z naravo. Ekološko kmetovanje ni le skrb za človeka, ampak je tudi skrb do narave. Deluje v skladu z naravo in s človekom, nikoli proti njima. Pri ekološkem čebelarjenju gre za medsebojni stik z naravo, čebelarjem in seveda s čebelo samo, zato jim to še toliko več pomeni. Čebelo spoštujejo, kar pomeni, da zanjo skrbijo zgolj s samo naravo. V njihovih izdelkih pa ni čutiti ljubezni zgolj v medu, temveč tudi v sami rastlini in pa sadežu, ti so vsi slovenskega porekla ter iz ekološke pridelave. Na roke obrane in rastejo na ekološki zemlji, ki je popolnoma naravna.
Košaletovi izdelki so v celoti slovenskega porekla in niso toplotno obdelani, saj s presno predelavo ohranijo svoje naravne učinkovine. Zaradi velike koncentracije snovi vsebujejo dvakrat več ekoloških sestavin kot ekološkega medu. Ekološki med poskrbi, da se snovi zadržijo v našem telesu in se absorbirajo veliko bolje kot, če bi jih zaužili posamezno. Ekološki med in ekološke sestavine pobirajo po biodinamični metodi.
Kako s pomočjo narave izboljšati naše zdravje?
Osnovna šola Orehek
15. 2.
ob 18.00
-
15. 02. ob 20.00